Geroosterde bloemkool op de bbq
INGREDIENTEN
6 personen (bijgerecht)
1 grote bloemkool (kraakvers)
8 eetlepels sojasaus
4 eetlepels bastaardsuiker
1 teentje look (geperst)
1 theelepel chillivlokken
2 theelepels sesamzaad
1 theelepel komijn
Sap van 1 limoen
Zonnebloemolie
BEREIDING
Verwarm de kolen in de bbq tot ze een mooie witte kleur krijgen en er geen vlammen meer zichtbaar zijn. Leg je rooster op de bbq en doe het deksel nog even dicht.
Meng het limoensap, de komijn, het sesamzaad, de chillivlokken, de look, de suiker en de sojasaus onder elkaar tot je een gladde marinade krijgt.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en zorg dat je een vlak stuk maakt aan de kern zodat de bloemkool niet omvalt. Neem 2 grote vellen aluminiumfolie, leg ze kruislings over elkaar en leg de bloemkool in het midden. Giet een scheut zonnebloemolie over de bloemkool en verdeel dan de helft van de marinade over de bloemkool. Leg de bloemkool nu op de bbq rooster en laat 1 uur roosteren onder een gesloten deksel. Na 30 minuten vouw je voorzichtig de aluminiumfolie open en giet je de overige marinade over de bloemkool. Vouw terug dicht en laat nog 30 minuten verder garen.
TIP
Ik vond inspiratie voor het originele recept bij Jeroen Meeus maar ik heb er mijn eigen (cooking bie) versie van gemaakt uiteraard.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
6 personen (bijgerecht)
1 grote bloemkool (kraakvers)
8 eetlepels sojasaus
4 eetlepels bastaardsuiker
1 teentje look (geperst)
1 theelepel chillivlokken
2 theelepels sesamzaad
1 theelepel komijn
Sap van 1 limoen
Zonnebloemolie
BEREIDING
Verwarm de kolen in de bbq tot ze een mooie witte kleur krijgen en er geen vlammen meer zichtbaar zijn. Leg je rooster op de bbq en doe het deksel nog even dicht.
Meng het limoensap, de komijn, het sesamzaad, de chillivlokken, de look, de suiker en de sojasaus onder elkaar tot je een gladde marinade krijgt.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en zorg dat je een vlak stuk maakt aan de kern zodat de bloemkool niet omvalt. Neem 2 grote vellen aluminiumfolie, leg ze kruislings over elkaar en leg de bloemkool in het midden. Giet een scheut zonnebloemolie over de bloemkool en verdeel dan de helft van de marinade over de bloemkool. Leg de bloemkool nu op de bbq rooster en laat 1 uur roosteren onder een gesloten deksel. Na 30 minuten vouw je voorzichtig de aluminiumfolie open en giet je de overige marinade over de bloemkool. Vouw terug dicht en laat nog 30 minuten verder garen.
TIP
Ik vond inspiratie voor het originele recept bij Jeroen Meeus maar ik heb er mijn eigen (cooking bie) versie van gemaakt uiteraard.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!