The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Geroosterde bloemkool op de bbq 

Foto
INGREDIENTEN
6 personen (
bijgerecht)

1 grote bloemkool (kraakvers)
8 eetlepels sojasaus
4 eetlepels bastaardsuiker 
1 teentje look (geperst) 
1 theelepel chillivlokken
2 theelepels sesamzaad 
1 theelepel komijn
Sap van 1 limoen 
Zonnebloemolie 


BEREIDING
​

Verwarm de kolen in de bbq tot ze een mooie witte kleur krijgen en er geen vlammen meer zichtbaar zijn. Leg je rooster op de bbq en doe het deksel nog even dicht.
Meng het limoensap, de komijn, het sesamzaad, de chillivlokken, de look, de suiker en de sojasaus onder elkaar tot je een gladde marinade krijgt.

Verwijder de bladeren van de bloemkool en zorg dat je een vlak stuk maakt aan de kern zodat de bloemkool niet omvalt. Neem 2 grote vellen aluminiumfolie, leg ze kruislings over elkaar en leg de bloemkool in het midden. Giet een scheut zonnebloemolie over de bloemkool en verdeel dan de helft van de marinade over de bloemkool. Leg de bloemkool nu op de bbq rooster en laat 1 uur roosteren onder een gesloten deksel. Na 30 minuten vouw je voorzichtig de aluminiumfolie open en giet je de overige marinade over de bloemkool. Vouw terug dicht en laat nog 30 minuten verder garen. 

TIP
Ik vond inspiratie voor het originele recept bij Jeroen Meeus maar ik heb er mijn eigen (cooking bie) versie van gemaakt uiteraard. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!


INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN