Gepekelde peches met parmaham
INGREDIENTEN
8 hapjes
4 sneetjes parmaham
2 peches (in 8 partjes snijden)
8 mozzarella bolletjes
Basilicum blaadjes
pekelen van peches
150 ml water
3 eetlepels honing
50 ml natuurazijn
50 ml witte wijnazijn
6 tijm takjes
BEREIDING
Start met het pekelen van je peches.
Zet een sauspan op het vuur en voeg de natuurazijn, wijnazijn, honing en tijmtakjes toe en laat pruttelen op een zacht vuur voor ongeveer 10 minuten. Voeg het water toe en laat 5 minuten mee koken.
Doe de partjes peches in een bokaal of pot die je kan afsluiten. Giet het mengsel bovenop de peches en laat 1 uur pekelen en afkoelen.
Snijd elk sneetje parmaham in de lengte in twee. Neem een peche en rol deze in de parmaham. Neem een bolletje mozzarella en een basilicum blaadje en prik vast. Herhaal tot alle partjes peches zijn opgewerkt.
TIP
De peches op zichzelf zullen eerder 'zuur' samen, geen paniek. In combinatie met de andere ingredienten komen ze perfect tot hun recht.
Leuk om te combineren met mijn peachecco's als apero, vermits de tijm het gemeenschappelijk kruid is.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
8 hapjes
4 sneetjes parmaham
2 peches (in 8 partjes snijden)
8 mozzarella bolletjes
Basilicum blaadjes
pekelen van peches
150 ml water
3 eetlepels honing
50 ml natuurazijn
50 ml witte wijnazijn
6 tijm takjes
BEREIDING
Start met het pekelen van je peches.
Zet een sauspan op het vuur en voeg de natuurazijn, wijnazijn, honing en tijmtakjes toe en laat pruttelen op een zacht vuur voor ongeveer 10 minuten. Voeg het water toe en laat 5 minuten mee koken.
Doe de partjes peches in een bokaal of pot die je kan afsluiten. Giet het mengsel bovenop de peches en laat 1 uur pekelen en afkoelen.
Snijd elk sneetje parmaham in de lengte in twee. Neem een peche en rol deze in de parmaham. Neem een bolletje mozzarella en een basilicum blaadje en prik vast. Herhaal tot alle partjes peches zijn opgewerkt.
TIP
De peches op zichzelf zullen eerder 'zuur' samen, geen paniek. In combinatie met de andere ingredienten komen ze perfect tot hun recht.
Leuk om te combineren met mijn peachecco's als apero, vermits de tijm het gemeenschappelijk kruid is.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!