Gemarineerde dunne lende met gestoofde groenten
INGREDIENTEN
Voor2 personen
300 gr dunne lende
2 grote wortels
1 paksoi
1 gele paprika
2 pijpajuinen
Bosje koriander (kan je ook weglaten als je het echt niet lust)
Peper
Zout
1 zakje basmati rijst
Zonnebloemolie
Bakboter
MARINADE
2 eetlepels sesamzaad
4 eetlepels sojasaus
Verse geraspte gember - ongeveer 3 centimeter
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels honing
1 chilipeper in ringen
BEREIDING
Maak de marinade voor de dunne lende op voorhand zodat deze minstens 2 uur kan marineren in de koelkast. Draai geregeld de dunne lende door de marinade en laat verder rusten. Zet al een wok, een grillpan en zilverpapier klaar.
Schil de wortels en verdeel in ringen. Ontpit de paprika en verdeel in reepjes. Snij de onderkant van de paksoi (ongeveer 3 cm) en was de stelen onder de kraan en verdeel dan in stukjes. Je kan alvast de pijpajuin in ringen snijden en de koriander spoelen.
Haal de dunne lende uit de koelkast, laat rusten op een plank, kruidt met peper en snuifje zout, enzet de marinade aan de kant. Kook nu de rijst gaar zoals voorgeschreven op de verpakking, normaal moet dit voldoende tijd zijn om je vlees te grillen. Zet ondertussen de grillpan op een hoog vuur en grill de dunne lende in zijn geheel aan beide kanten goudbruin zodat de grill afdruk mooi zichtbaar is.
Zet je wok op een hoog vuur en roerbak de wortels, paksoi en paprika kort in zonnebloemolie. Haal de dunne lende uit de pan en leg op de plank en laat rusten (dek af met zilverpapier zo blijven de sappen in het vlees). Giet de rijst af en voeg nu de marinade toe aan je wok en roer om.
Verdeel je vlees in reepjes met een scherp mes. Schik de rijst op een bord, verdeel de groenten met de saus er naast en leg enkele plakjes dunne lende erboven op. Werk af met pijpajuintjes en koriander.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
Voor2 personen
300 gr dunne lende
2 grote wortels
1 paksoi
1 gele paprika
2 pijpajuinen
Bosje koriander (kan je ook weglaten als je het echt niet lust)
Peper
Zout
1 zakje basmati rijst
Zonnebloemolie
Bakboter
MARINADE
2 eetlepels sesamzaad
4 eetlepels sojasaus
Verse geraspte gember - ongeveer 3 centimeter
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels honing
1 chilipeper in ringen
BEREIDING
Maak de marinade voor de dunne lende op voorhand zodat deze minstens 2 uur kan marineren in de koelkast. Draai geregeld de dunne lende door de marinade en laat verder rusten. Zet al een wok, een grillpan en zilverpapier klaar.
Schil de wortels en verdeel in ringen. Ontpit de paprika en verdeel in reepjes. Snij de onderkant van de paksoi (ongeveer 3 cm) en was de stelen onder de kraan en verdeel dan in stukjes. Je kan alvast de pijpajuin in ringen snijden en de koriander spoelen.
Haal de dunne lende uit de koelkast, laat rusten op een plank, kruidt met peper en snuifje zout, enzet de marinade aan de kant. Kook nu de rijst gaar zoals voorgeschreven op de verpakking, normaal moet dit voldoende tijd zijn om je vlees te grillen. Zet ondertussen de grillpan op een hoog vuur en grill de dunne lende in zijn geheel aan beide kanten goudbruin zodat de grill afdruk mooi zichtbaar is.
Zet je wok op een hoog vuur en roerbak de wortels, paksoi en paprika kort in zonnebloemolie. Haal de dunne lende uit de pan en leg op de plank en laat rusten (dek af met zilverpapier zo blijven de sappen in het vlees). Giet de rijst af en voeg nu de marinade toe aan je wok en roer om.
Verdeel je vlees in reepjes met een scherp mes. Schik de rijst op een bord, verdeel de groenten met de saus er naast en leg enkele plakjes dunne lende erboven op. Werk af met pijpajuintjes en koriander.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!