Gemarineerde ananas met speculaasijs en pistachenootjes
INGREDIENTEN
4 personen
1 rijpe ananas
2 el bastaardsuiker
Amaretto
Speculaasijs (voorkeur Ijsboerke)
Handvol ongezouten pistachenoten
Olijfolie
BEREIDING
Verwijder de schil van de ananas en verdeel in lange rechthoekige blokken. Rijg de stukken ananas al op een satéprikker. Leg de stukjes ananas in een bakje en verdeel de suiker erover. Hak de pistachenoten in kleine stukken.
Verhit de Tiger Fire plancha (of BBQ) op hoog vuur met voldoende hout. Indien je al gekoot hebt, zal de plancha nog heet genoeg zijn. Zorg dat je hem goed proper maakt nadat je vlees of vis hebt klaargemaakt. Laat heet worden en voeg dan een scheut olijfolie toe aan de buitenkant van de ring.
Leg de ananas spiesen op de plancha en laat bakken. Draai om na 2 minuten want met suiker mogen ze zeker niet aanbakken.
Druppel de amaretto over de ananas en laat meebakken. Draai nogmaals om zodat beide kanten mooi bruin gekarameliseerd zijn.
Serveer in een mooi kommetje een bol ijs, leg er 3 spiesen bij en verdeel de pistachenoten erover.
TIP
Ook lekker met nog wat limoenzeste en blaadje munt als afwerking.
Ananas kan koud of warm van de plancha geserveerd worden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen
1 rijpe ananas
2 el bastaardsuiker
Amaretto
Speculaasijs (voorkeur Ijsboerke)
Handvol ongezouten pistachenoten
Olijfolie
BEREIDING
Verwijder de schil van de ananas en verdeel in lange rechthoekige blokken. Rijg de stukken ananas al op een satéprikker. Leg de stukjes ananas in een bakje en verdeel de suiker erover. Hak de pistachenoten in kleine stukken.
Verhit de Tiger Fire plancha (of BBQ) op hoog vuur met voldoende hout. Indien je al gekoot hebt, zal de plancha nog heet genoeg zijn. Zorg dat je hem goed proper maakt nadat je vlees of vis hebt klaargemaakt. Laat heet worden en voeg dan een scheut olijfolie toe aan de buitenkant van de ring.
Leg de ananas spiesen op de plancha en laat bakken. Draai om na 2 minuten want met suiker mogen ze zeker niet aanbakken.
Druppel de amaretto over de ananas en laat meebakken. Draai nogmaals om zodat beide kanten mooi bruin gekarameliseerd zijn.
Serveer in een mooi kommetje een bol ijs, leg er 3 spiesen bij en verdeel de pistachenoten erover.
TIP
Ook lekker met nog wat limoenzeste en blaadje munt als afwerking.
Ananas kan koud of warm van de plancha geserveerd worden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!