Gemarineerde aardbeien met mascarpone en speculaas
INGREDIENTEN
4 porties
250 gr mascarpone
+/- 400 gr aardbeien (hangt af van de grote van je bakje of aardbeien)
8 speculaasjes
14 muntblaadjes (+ afwerking)
1 limoen
4 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel kristalsuiker
BEREIDING
Verdeel de aardbeien in kleine stukken en marineer met de balsamico azijn. Snipper de munt fijn en pers het sap uit de limoen. Voeg toe aan de aardbeien en schep onder elkaar. Laat minstens een uurtje marineren in de koekast voor een volle smaak.
Verkruimel de speculaas (ik doe dit simpelweg in de keukenrobot) en klop de mascarpone zachtjes op samen met de kristalsuiker.
Neem nu je kommetjes of glaasjes en start met een laagje speculaas. Verdeel nu het mascarpone mengsel over de porties en werk af met de gemarineerde aardbeien. Je mag zeker het overtollige sap over de aardbeien lepelen voor een lekkere friszure toets.
Werk af met enkele blaadjes munt en klaar om aan te vallen.
TIP
Ideaal om te serveren als je bezoek hebt, je kan alles al op voorhand klaar maken. Je moet alles enkel nog in de glaasjes verdelen voor het serveren. Zet zeker de speculaas niet in de koelkast dan gaat hij niet krokant blijven.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 porties
250 gr mascarpone
+/- 400 gr aardbeien (hangt af van de grote van je bakje of aardbeien)
8 speculaasjes
14 muntblaadjes (+ afwerking)
1 limoen
4 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel kristalsuiker
BEREIDING
Verdeel de aardbeien in kleine stukken en marineer met de balsamico azijn. Snipper de munt fijn en pers het sap uit de limoen. Voeg toe aan de aardbeien en schep onder elkaar. Laat minstens een uurtje marineren in de koekast voor een volle smaak.
Verkruimel de speculaas (ik doe dit simpelweg in de keukenrobot) en klop de mascarpone zachtjes op samen met de kristalsuiker.
Neem nu je kommetjes of glaasjes en start met een laagje speculaas. Verdeel nu het mascarpone mengsel over de porties en werk af met de gemarineerde aardbeien. Je mag zeker het overtollige sap over de aardbeien lepelen voor een lekkere friszure toets.
Werk af met enkele blaadjes munt en klaar om aan te vallen.
TIP
Ideaal om te serveren als je bezoek hebt, je kan alles al op voorhand klaar maken. Je moet alles enkel nog in de glaasjes verdelen voor het serveren. Zet zeker de speculaas niet in de koelkast dan gaat hij niet krokant blijven.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!