The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Gemarineerde aardbeien met mascarpone en speculaas

Foto
INGREDIENTEN
​4 porties 

250 gr mascarpone
+/- 400 gr aardbeien (hangt af van de grote van je bakje of aardbeien)
8 speculaasjes 
14  muntblaadjes (+ afwerking)
1 limoen
4 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel kristalsuiker

BEREIDING

Verdeel de aardbeien in kleine stukken en marineer met de balsamico azijn. Snipper de munt fijn en pers het sap uit de limoen. Voeg toe aan de aardbeien en schep onder elkaar. Laat minstens een uurtje marineren in de koekast voor een volle smaak. 

Verkruimel de speculaas (ik doe dit simpelweg in de keukenrobot) en klop de mascarpone zachtjes op samen met de kristalsuiker.
Neem nu je kommetjes of glaasjes en start met een laagje speculaas. Verdeel nu het mascarpone mengsel over de porties en werk af met de gemarineerde aardbeien. Je mag zeker het overtollige sap over de aardbeien lepelen voor een lekkere friszure toets.

Werk af met enkele blaadjes munt en klaar om aan te vallen. 

TIP

Ideaal om te serveren als je bezoek hebt, je kan alles al op voorhand klaar maken. Je moet alles enkel nog in de glaasjes verdelen voor het serveren. Zet zeker de speculaas niet in de koelkast dan gaat hij niet krokant blijven.


​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN