Gehaktbrood met paksoi en gekookte aardappelen
INGREDIENTEN
400 gr gemengd gehakt
1 ei
Paneermeel
1 sjalot
1 teen look
Mediterrane kruiden (oregano, tijm en rozemarijn,...)
1 kleine paksoi
3 eetlepels pijnboompitten
1 koffielepel kurkuma
6 middelgrote vastkokende aardappelen
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Meng het gehakt met het volledige ei en een ruime hoeveelheid paneermeel in je keukenrobot (of met de hand). Pel en snipper de sjalot en look fijn en voeg toe aan gehakt.
Voeg dan de mediterrane kruiden naar eigen smaak toe of welke je lekker vindt samen met een draai van de pepermolen. Laat nog verder mengen zodat alle smaken en ingrediënten mooi verdeeld zijn. Verwarm je oven alvast voor op 180° boven en onder warmte.
Rol een mooi gehaktbroodje of bol en leg in een beboterde ovenschaal. Maak 3 inkepingen in je broodje en leg er nog enkel klontjes boter bovenop voor een krokant korstje.
Bak gaar in +/- 45 minuten.
Schil, verdeel in 4 en kook de aardappelen met een snuifje zout gaar in 20 minuten.
Verwijder de voet van de paksoi en was onder stromend water. Bak de paksoi in een klontje boter (doe dit pas de laatste 10 minuten van de baktijd van het gehaktbrood). Voeg de kurkuma en pijnboompitten toe en roer onder elkaar. Zorg dat de pijnboompitten gebakken zijn maar dat ze niet aanbranden.
Haal het gehaktbrood uit de oven, giet je aardappelen af. Verdeel het gehaktbrood in plakken van 1 centimeter en serveer met de aardappelen en de gebakken paksoi.
TIP
Je kan hier best variëren met groenten naar keuze als je geen fan bent van paksoi.
Kies eens voor gestoofd witloof, prinsessen boontjes of bloemkool.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
400 gr gemengd gehakt
1 ei
Paneermeel
1 sjalot
1 teen look
Mediterrane kruiden (oregano, tijm en rozemarijn,...)
1 kleine paksoi
3 eetlepels pijnboompitten
1 koffielepel kurkuma
6 middelgrote vastkokende aardappelen
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Meng het gehakt met het volledige ei en een ruime hoeveelheid paneermeel in je keukenrobot (of met de hand). Pel en snipper de sjalot en look fijn en voeg toe aan gehakt.
Voeg dan de mediterrane kruiden naar eigen smaak toe of welke je lekker vindt samen met een draai van de pepermolen. Laat nog verder mengen zodat alle smaken en ingrediënten mooi verdeeld zijn. Verwarm je oven alvast voor op 180° boven en onder warmte.
Rol een mooi gehaktbroodje of bol en leg in een beboterde ovenschaal. Maak 3 inkepingen in je broodje en leg er nog enkel klontjes boter bovenop voor een krokant korstje.
Bak gaar in +/- 45 minuten.
Schil, verdeel in 4 en kook de aardappelen met een snuifje zout gaar in 20 minuten.
Verwijder de voet van de paksoi en was onder stromend water. Bak de paksoi in een klontje boter (doe dit pas de laatste 10 minuten van de baktijd van het gehaktbrood). Voeg de kurkuma en pijnboompitten toe en roer onder elkaar. Zorg dat de pijnboompitten gebakken zijn maar dat ze niet aanbranden.
Haal het gehaktbrood uit de oven, giet je aardappelen af. Verdeel het gehaktbrood in plakken van 1 centimeter en serveer met de aardappelen en de gebakken paksoi.
TIP
Je kan hier best variëren met groenten naar keuze als je geen fan bent van paksoi.
Kies eens voor gestoofd witloof, prinsessen boontjes of bloemkool.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!