Gegrilde perzik met plattekaas en balsamico
INGREDIENTEN
4 personen
2 rijpe perziken
6 el balsamico azijn
2 el bastaardsuiker
Honing
Handvol cashewnoten
Munt voor de afwerking
Olijfolie
BEREIDING
Schil de perzik, verwijder de pit en halveer. Neem een bewaardoos en voeg de perzik toe samen met de balsamico. Laat minstens een uur marineren. Hak de cashewnoten in kleine stukken.Was en snipper de munt.
Verhit een grillpan en verwarm een scheutje olie. Bak de perzik met de platte zijde en druppel op elke perzik flink wat honing. Draai om na 2 minuten en bak langs de andere zijde.
Verdeel over elke perzik wat bastaardsuiker en laat karameliseren en draai nog een keer om.
Haal de perzik uit de pan en verdeel in partjes, dit eet makkelijker.
Serveer in een diep bord of kom 4 el plattekaas, leg 3 tot 4 stukken perzik bovenop. Verdeel de cashewnoten erover en werk af met munt.
TIP
Je kan mogelijks de perziken nog flamberen maar is niet noodzakelijk.
Je kan nog extra honing druppelen om af te werken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen
2 rijpe perziken
6 el balsamico azijn
2 el bastaardsuiker
Honing
Handvol cashewnoten
Munt voor de afwerking
Olijfolie
BEREIDING
Schil de perzik, verwijder de pit en halveer. Neem een bewaardoos en voeg de perzik toe samen met de balsamico. Laat minstens een uur marineren. Hak de cashewnoten in kleine stukken.Was en snipper de munt.
Verhit een grillpan en verwarm een scheutje olie. Bak de perzik met de platte zijde en druppel op elke perzik flink wat honing. Draai om na 2 minuten en bak langs de andere zijde.
Verdeel over elke perzik wat bastaardsuiker en laat karameliseren en draai nog een keer om.
Haal de perzik uit de pan en verdeel in partjes, dit eet makkelijker.
Serveer in een diep bord of kom 4 el plattekaas, leg 3 tot 4 stukken perzik bovenop. Verdeel de cashewnoten erover en werk af met munt.
TIP
Je kan mogelijks de perziken nog flamberen maar is niet noodzakelijk.
Je kan nog extra honing druppelen om af te werken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!