Gegrilde lookbroodjes met tzatziki
INGREDIENTEN
2 personen
1 ciabatta brood
200 gr griekse yoghurt
Halve komkommer (geschild en geraspt)
2 tenen look (tzatziki) + 2 tenen look voor op de plancha
1 bosje verse dille
Lookboter
Peper
Zout
BEREIDING
Verdeel de ciabatta in stukken van ongeveer 1,5 cm. Schil en rasp de komkommer en duw vervolgens door een zeef zodat je enkel de komkommerrasp over houdt (het sap mag weg, anders zal je mengsel te waterachtig worden). Pel en pers de look en versnipper de dille.
Meng nu de yoghurt, de komkommer en de dille onder elkaar. Kruiden met peper en zout en in een serveerkom scheppen, zet nog even in de koelkast. Pel alvast de 2 extra tenen look.
Verhit de Tiger Fire plancha of bbq op hoog vuur met voldoende hout. Laat heet worden en voeg dan een scheut olijfolie toe aan de buitenkant van de ring.
Kneus met je platte stuk van je mes lichtjes de 2 extra tenen look. Prik met je vork in de tenen look en wrijf door de olijfolie op je plancha, dit zal extra smaak geven. Leg de broodjes op een zijde aan de buitenkant van de ring en laat bakken
Smeer de bovenkant van de broodjes lichtjes in met olijfolie. Draai na 2 minuten de broodjes om en schuif naar de binnenkant van de ring. Smeer de bovenkant in met de lookboter. Serveer de warme broodjes met koele tzatziki.
TIP
Je kan nog extra munt toevoegen om meer frisheid te creëren in je saus.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
1 ciabatta brood
200 gr griekse yoghurt
Halve komkommer (geschild en geraspt)
2 tenen look (tzatziki) + 2 tenen look voor op de plancha
1 bosje verse dille
Lookboter
Peper
Zout
BEREIDING
Verdeel de ciabatta in stukken van ongeveer 1,5 cm. Schil en rasp de komkommer en duw vervolgens door een zeef zodat je enkel de komkommerrasp over houdt (het sap mag weg, anders zal je mengsel te waterachtig worden). Pel en pers de look en versnipper de dille.
Meng nu de yoghurt, de komkommer en de dille onder elkaar. Kruiden met peper en zout en in een serveerkom scheppen, zet nog even in de koelkast. Pel alvast de 2 extra tenen look.
Verhit de Tiger Fire plancha of bbq op hoog vuur met voldoende hout. Laat heet worden en voeg dan een scheut olijfolie toe aan de buitenkant van de ring.
Kneus met je platte stuk van je mes lichtjes de 2 extra tenen look. Prik met je vork in de tenen look en wrijf door de olijfolie op je plancha, dit zal extra smaak geven. Leg de broodjes op een zijde aan de buitenkant van de ring en laat bakken
Smeer de bovenkant van de broodjes lichtjes in met olijfolie. Draai na 2 minuten de broodjes om en schuif naar de binnenkant van de ring. Smeer de bovenkant in met de lookboter. Serveer de warme broodjes met koele tzatziki.
TIP
Je kan nog extra munt toevoegen om meer frisheid te creëren in je saus.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!