Gegrilde courgette met witte pens en doperwten
INGREDIENTEN
2 - 3 personen
3 witte pensen
1 groene courgette
4 handjes doperwten (kan perfect uit de diepvries)
2 eetlepels kurkuma
Bakboter
1 zakje mousseline (soms mag het ook makkelijker - je kan ook verse puree maken uiteraard)
Peper
Zout
BEREIDING
Ontvel de witte pensen en snij in kleine ringen (ik vind het smakelijker om één of andere reden, je kan ze perfect in hun geheel bakken). Was de courgette onder koud water en verdeel in 2 en daarna in halve maantjes of blokjes. Zet een pan op het vuur en bak de pensen kort aan. Als ze bruin worden, haal je ze uit de pan. Bak in dezelfde pan de courgette in een klontje boter, kruiden met kurkuma en peper.
Maak ondertussen de mousseline aardappelen volgende aanwijzingen op de verpakking. Ik voeg altijd een klontje boter toe. Kruiden met peper, voldoende zout en zeker nootmuskaat. Warm houden op een laag vuur.
Voeg daarna de erwten toe aan de pan met courgette. Laat op een laag vuurtje garen, zodat alle smaken mooi mengen. Als de erwten beetgaar zijn, voeg je opnieuw de pensen toe en roer onder elkaar.
Serveer de puree met een ruime schep groenten en pensen.
TIP
Voor wie graag curry lust, kan gerust een koffielepel toevoegen bovenop de kurkuma.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 - 3 personen
3 witte pensen
1 groene courgette
4 handjes doperwten (kan perfect uit de diepvries)
2 eetlepels kurkuma
Bakboter
1 zakje mousseline (soms mag het ook makkelijker - je kan ook verse puree maken uiteraard)
Peper
Zout
BEREIDING
Ontvel de witte pensen en snij in kleine ringen (ik vind het smakelijker om één of andere reden, je kan ze perfect in hun geheel bakken). Was de courgette onder koud water en verdeel in 2 en daarna in halve maantjes of blokjes. Zet een pan op het vuur en bak de pensen kort aan. Als ze bruin worden, haal je ze uit de pan. Bak in dezelfde pan de courgette in een klontje boter, kruiden met kurkuma en peper.
Maak ondertussen de mousseline aardappelen volgende aanwijzingen op de verpakking. Ik voeg altijd een klontje boter toe. Kruiden met peper, voldoende zout en zeker nootmuskaat. Warm houden op een laag vuur.
Voeg daarna de erwten toe aan de pan met courgette. Laat op een laag vuurtje garen, zodat alle smaken mooi mengen. Als de erwten beetgaar zijn, voeg je opnieuw de pensen toe en roer onder elkaar.
Serveer de puree met een ruime schep groenten en pensen.
TIP
Voor wie graag curry lust, kan gerust een koffielepel toevoegen bovenop de kurkuma.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!