Gegratineerde bloemkool met ei en gekookte aardappelen
INGREDIENTEN
4 personen
1x grote bloemkool
200 ml kookroom
100 ml melk
4x eieren
100 gr emmentaler (geraspt)
Boter
2 el nootmuskaat
Peper
Zout
2 el curry
8 grote aardappelen
Paneermeel
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°.
Vet een ovenschaal in met boter. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
Kook de eieren gaar in 8 minuten en pel ze onder stromend water. Snijd de eieren in twee en verdeel over de ovenschaal. Kook daarna de bloemkoolroosjes gaar in 5 minuten in kokend water met een snuifje zout. Schep ze mee in de ovenschaal en verdeel tussen de eieren.
Roer de room glad met de melk en de geraspte kaas, kruid met peper, zout, curry en nootmuskaat. Laat even doorkoken maar blijf zeker roeren dat de saus niet aanbrand.
Schil de aardappelen en snijd in kleinere stukken. Zet een pot op het vuur en kook de aardappelen gaar in 12 minuten met een snuifje zout (ze garen nog verder in de oven).
Schep de aardappelen bovenop de bloemkool en eieren. Giet het roommengsel over de ovenschotel. Strooi paneermeel over de ovenschaal en werk af met enkele klontjes boter. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
TIP
Geen fan van bloemkool, dan kan je deze zeker vervangen door broccoli.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen
1x grote bloemkool
200 ml kookroom
100 ml melk
4x eieren
100 gr emmentaler (geraspt)
Boter
2 el nootmuskaat
Peper
Zout
2 el curry
8 grote aardappelen
Paneermeel
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°.
Vet een ovenschaal in met boter. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
Kook de eieren gaar in 8 minuten en pel ze onder stromend water. Snijd de eieren in twee en verdeel over de ovenschaal. Kook daarna de bloemkoolroosjes gaar in 5 minuten in kokend water met een snuifje zout. Schep ze mee in de ovenschaal en verdeel tussen de eieren.
Roer de room glad met de melk en de geraspte kaas, kruid met peper, zout, curry en nootmuskaat. Laat even doorkoken maar blijf zeker roeren dat de saus niet aanbrand.
Schil de aardappelen en snijd in kleinere stukken. Zet een pot op het vuur en kook de aardappelen gaar in 12 minuten met een snuifje zout (ze garen nog verder in de oven).
Schep de aardappelen bovenop de bloemkool en eieren. Giet het roommengsel over de ovenschotel. Strooi paneermeel over de ovenschaal en werk af met enkele klontjes boter. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
TIP
Geen fan van bloemkool, dan kan je deze zeker vervangen door broccoli.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!