Gebakken rijst met teriyaki kip en sojabonen
INGREDIENTEN
2 personen
1 bakje witte rijst (ik heb altijd een bakje van de chinees zitten - je kan ook eerst rijst koken uiteraard)
300 g kipfilet (of koop al blokjes)
1 grote sjalot
Teriyaki saus
Handvol champignons
2 handjes sojabonen (diepvries van Boni)
2 el kurkuma
Kippenkruiden
Peper
Zout
Zonnebloemolie
BEREIDING
Ontdooi indien nodig de rijst en sojabonen.
Snij de kip in blokjes en marineer met 2 el teriyaki saus. Pel en snipper de sjalot fijn, kuis de champignons en verdeel in 4.
Zet een wok of diepe pan op het vuur en bedek de bodem met voldoende zonnebloemolie. Stoof de sjalot aan en voeg na enkele minuten de kip toe, bak goudbruin. Kruid bij met kippenkruiden, peper en zout. Voeg daarna de rijst toe en laat bakken, zo neemt hij alles maken mee op. Kruid met kurkuma en voeg nog 2 el teriyaki saus toe.
Voeg daarna de sojabonen en champignons toe, bak kort mee aan en zet vuur iets lager. Roer regelmatig om en proef. Kruid bij naar eigen smaak!
TIP
Je kan nog afwerken met een restje pijpajuin of kruiden die nog in je koelkast liggen. Durf gerust experimenteren met smaak en ingrediënten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
1 bakje witte rijst (ik heb altijd een bakje van de chinees zitten - je kan ook eerst rijst koken uiteraard)
300 g kipfilet (of koop al blokjes)
1 grote sjalot
Teriyaki saus
Handvol champignons
2 handjes sojabonen (diepvries van Boni)
2 el kurkuma
Kippenkruiden
Peper
Zout
Zonnebloemolie
BEREIDING
Ontdooi indien nodig de rijst en sojabonen.
Snij de kip in blokjes en marineer met 2 el teriyaki saus. Pel en snipper de sjalot fijn, kuis de champignons en verdeel in 4.
Zet een wok of diepe pan op het vuur en bedek de bodem met voldoende zonnebloemolie. Stoof de sjalot aan en voeg na enkele minuten de kip toe, bak goudbruin. Kruid bij met kippenkruiden, peper en zout. Voeg daarna de rijst toe en laat bakken, zo neemt hij alles maken mee op. Kruid met kurkuma en voeg nog 2 el teriyaki saus toe.
Voeg daarna de sojabonen en champignons toe, bak kort mee aan en zet vuur iets lager. Roer regelmatig om en proef. Kruid bij naar eigen smaak!
TIP
Je kan nog afwerken met een restje pijpajuin of kruiden die nog in je koelkast liggen. Durf gerust experimenteren met smaak en ingrediënten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!