The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Gebakken rijst met teriyaki kip en sojabonen

Foto
INGREDIENTEN
2 personen

1 bakje witte rijst (ik heb altijd een bakje van de chinees zitten - je kan ook eerst rijst koken uiteraard)
300 g kipfilet (of koop al blokjes)
1 grote sjalot
Teriyaki saus
Handvol champignons
2 handjes sojabonen (diepvries van Boni)
2 el kurkuma
Kippenkruiden
Peper
Zout
Zonnebloemolie

BEREIDING
​

Ontdooi indien nodig de rijst en sojabonen.
Snij de kip in blokjes en marineer met 2 el teriyaki saus. Pel en snipper de sjalot fijn, kuis de champignons en verdeel in 4.

Zet een wok of diepe pan op het vuur en bedek de bodem met voldoende zonnebloemolie. Stoof de sjalot aan en voeg na enkele minuten de kip toe, bak goudbruin. Kruid bij met kippenkruiden, peper en zout.  Voeg daarna de rijst toe en laat bakken, zo neemt hij alles maken mee op. Kruid met kurkuma en voeg nog 2 el teriyaki saus toe. 

Voeg daarna de sojabonen en champignons toe, bak kort mee aan en zet vuur iets lager. Roer regelmatig om en proef. Kruid bij naar eigen smaak! 

TIP
Je kan nog afwerken met een restje pijpajuin of kruiden die nog in je koelkast liggen. Durf gerust experimenteren met smaak en ingrediënten. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN