Gebakken maiskolven in kruidenboter
INGREDIENTEN
4 porties
4 middelgrote maiskolven
1/2 rol kruidenboter (kan je ook zelf maken of kopen natuurlijk!)
1 eetlepel paprikapoeder
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Smeer de maiskolven goed in met kruidenboter. Kruiden met een snuifje zout en peper.
Verhit de bbq of plancha en bak de maiskolven al langs een zijde op een beetje olijfolie. Kruid ondertussen de andere zijde met paprikapoeder.
Draai de maiskolf regelmatig om zodat alle kanten mooi kleuren en bakken. Je kan gerust de kolven nog wat extra overgieten of insmeren met olijfolie voor een knapperig korstje. Blijf bij je vuur zodat je regelmatig kan draaien zodat ze niet aanbranden.
Hou rekening dat je de kolven ongeveer 45 minuten laat garen. Wil je ze sneller klaar hebben, kan je ze altijd even kort voorkoken in gezouten water voor 15 minuten.
TIP
Wil je ze als side dish serveren zodat niet iedereen een grote kolf 'moet' eten, snijd ze dan in kleinere stukken na het bakken dan kan iedereen proeven.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 porties
4 middelgrote maiskolven
1/2 rol kruidenboter (kan je ook zelf maken of kopen natuurlijk!)
1 eetlepel paprikapoeder
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Smeer de maiskolven goed in met kruidenboter. Kruiden met een snuifje zout en peper.
Verhit de bbq of plancha en bak de maiskolven al langs een zijde op een beetje olijfolie. Kruid ondertussen de andere zijde met paprikapoeder.
Draai de maiskolf regelmatig om zodat alle kanten mooi kleuren en bakken. Je kan gerust de kolven nog wat extra overgieten of insmeren met olijfolie voor een knapperig korstje. Blijf bij je vuur zodat je regelmatig kan draaien zodat ze niet aanbranden.
Hou rekening dat je de kolven ongeveer 45 minuten laat garen. Wil je ze sneller klaar hebben, kan je ze altijd even kort voorkoken in gezouten water voor 15 minuten.
TIP
Wil je ze als side dish serveren zodat niet iedereen een grote kolf 'moet' eten, snijd ze dan in kleinere stukken na het bakken dan kan iedereen proeven.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!