Gazpacho met basilicum
INGREDIENTEN
6 personen
1 sjalot
2 teentjes look
2 rode paprika’s
1 blik tomatenblokjes met basilicum
3 stengels selder
1 komkommer
2 el olijfolie
1 limoen
1 tl tabasco
Zout
Peper
2 pijpajuin (afwerken)
Blaadje basilicum
BEREIDING
Pel en snijd de sjalot en look. Was de paprika’s en verdeel in grote stukken. Verwijder de uiteindes van de selder en was zorgvuldig, verdeel ook in grote stukken. Schil de komkommer en verdeel in stukken.
Doe alle groenten in een hoge en ruime maatbeker (of gebruik je blender). Voeg de tabasco toe en een draai van de pepermolen. Voeg dan het blik tomatenblokjes, de olijfolie en het limoensap toe en mix tot een glad geheel. Vul nog een half blik water toe om de gewenste dikte te krijgen.
Breng op smaak met zout en zet dan zeker 2 uur koud in de koelkast. Roer de gazpacho vlak voor het serveren goed door en garneer met ringetjes pijpajuin. Werk af met blaadje basilicum.
TIP
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
6 personen
1 sjalot
2 teentjes look
2 rode paprika’s
1 blik tomatenblokjes met basilicum
3 stengels selder
1 komkommer
2 el olijfolie
1 limoen
1 tl tabasco
Zout
Peper
2 pijpajuin (afwerken)
Blaadje basilicum
BEREIDING
Pel en snijd de sjalot en look. Was de paprika’s en verdeel in grote stukken. Verwijder de uiteindes van de selder en was zorgvuldig, verdeel ook in grote stukken. Schil de komkommer en verdeel in stukken.
Doe alle groenten in een hoge en ruime maatbeker (of gebruik je blender). Voeg de tabasco toe en een draai van de pepermolen. Voeg dan het blik tomatenblokjes, de olijfolie en het limoensap toe en mix tot een glad geheel. Vul nog een half blik water toe om de gewenste dikte te krijgen.
Breng op smaak met zout en zet dan zeker 2 uur koud in de koelkast. Roer de gazpacho vlak voor het serveren goed door en garneer met ringetjes pijpajuin. Werk af met blaadje basilicum.
TIP
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!