Gamba's op de grill
INGREDIENTEN
4 personen
16- 20 gamba's (hoe verser hoe beter maar zeer moeilijk te vinden)
4 tenen look
Olijfolie
2 el chillivlokken
1/2 citroen
2 handen platte peterselie
Peper
Zout
Saus
1 blik tomatenblokjes
500 ml passata
Handvol basilicum
2 sjalotten
1 teen look
Peper
Zout
BEREIDING
In de meeste gevallen zal je de gamba's dus moeten ontdooien omdat ze vers heel moeilijk te verkrijgen zijn. Als je ze kan bestellen bij je viswinkel doe dit dan zeker.
Maak je marinade liefst 2 uur op voorhand.
Neem een grote schaal en pers de 4 tenen look hierin, voeg een grote hoeveelheid olijfolie, sap van de citroen en de chillivlokken toe. Leg de gamba's in de schaal en roer onder elkaar zodat de marinade op elke gamba zit. Roer elke 30 minuten nog eens door elkaar en zet terug in de koelkast.
Je kan je saus alvast maken dan heb je nog amper werk als je wil eten.
Pel en snipper de sjalotten en look. Neem een diepe pan en verwarm een scheut olijfolie en stoof de sjalot en look. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe en kruid met peper en snuifje zout.
Na 10 minuten voeg je de passata toe en roer je alles door elkaar. Was en scheur de basilicum in kleiner stukken en voeg toe aan de saus. Zet nu je vuur uit en plaats een deksel op je pan zodat de smaken zich lekker kunnen vermengen.
Neem een grote grillpan (of grill op de bbq uiteraard!) en voeg een scheut olijfolie toe. Zet je vuur hoger dan gemiddeld en bak de gamba's 6 minuten aan elke zijde. Voeg de peterselie pas op het allerlaatste toe en zet je vuur lager en meng voorzichtig onder elkaar.
Warm eventueel je saus terug op en kook de pasta zoals beschreven op de verpakking OF bak tijdig je broodje.
TIP
Lekker met brood of pasta on the side (ik gebruik hier een barilla n°11 voor, deze pasta is dikker waardoor de saus beter blijft kleven).
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen
16- 20 gamba's (hoe verser hoe beter maar zeer moeilijk te vinden)
4 tenen look
Olijfolie
2 el chillivlokken
1/2 citroen
2 handen platte peterselie
Peper
Zout
Saus
1 blik tomatenblokjes
500 ml passata
Handvol basilicum
2 sjalotten
1 teen look
Peper
Zout
BEREIDING
In de meeste gevallen zal je de gamba's dus moeten ontdooien omdat ze vers heel moeilijk te verkrijgen zijn. Als je ze kan bestellen bij je viswinkel doe dit dan zeker.
Maak je marinade liefst 2 uur op voorhand.
Neem een grote schaal en pers de 4 tenen look hierin, voeg een grote hoeveelheid olijfolie, sap van de citroen en de chillivlokken toe. Leg de gamba's in de schaal en roer onder elkaar zodat de marinade op elke gamba zit. Roer elke 30 minuten nog eens door elkaar en zet terug in de koelkast.
Je kan je saus alvast maken dan heb je nog amper werk als je wil eten.
Pel en snipper de sjalotten en look. Neem een diepe pan en verwarm een scheut olijfolie en stoof de sjalot en look. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe en kruid met peper en snuifje zout.
Na 10 minuten voeg je de passata toe en roer je alles door elkaar. Was en scheur de basilicum in kleiner stukken en voeg toe aan de saus. Zet nu je vuur uit en plaats een deksel op je pan zodat de smaken zich lekker kunnen vermengen.
Neem een grote grillpan (of grill op de bbq uiteraard!) en voeg een scheut olijfolie toe. Zet je vuur hoger dan gemiddeld en bak de gamba's 6 minuten aan elke zijde. Voeg de peterselie pas op het allerlaatste toe en zet je vuur lager en meng voorzichtig onder elkaar.
Warm eventueel je saus terug op en kook de pasta zoals beschreven op de verpakking OF bak tijdig je broodje.
TIP
Lekker met brood of pasta on the side (ik gebruik hier een barilla n°11 voor, deze pasta is dikker waardoor de saus beter blijft kleven).
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!