Fritatta met aardappel en bieslook
INGREDIENTEN
2 personen
50 ml room
1 teen look
1 rode ui
4x eieren
3 aardappelen
1 grote tomaat
Handvol bieslook
Peper
Zout
1 tl kurkuma
1 tl curry poeder
1 tl paprikapoeder
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°
Kluts de eieren en voeg de paprika, curry en kurkuma toe, meng onder elkaar. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Zet een pot op het vuur en kook de aardappelen gaar in 10 minuten met een snuifje zout (ze garen nog verder in de oven).
Snijd de tomaat in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en look.
Neem een diepe pan en bak de de ui en look aan in een klontje boter. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe. Verdeel de bieslook en laat heel kort mee stoven.
Voeg de aardappelen toe en roer door elkaar. Als laatste giet je de geklutste eieren in de pan en laat 5 minuten bakken.
Zet de pan voor 30 minuten in de oven.
TIP
Je kan gerust nog andere groentjes verwerken in de fritatta.
Wij eten hier een stokbroodje bij en dan is het een vullende maaltijd.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
50 ml room
1 teen look
1 rode ui
4x eieren
3 aardappelen
1 grote tomaat
Handvol bieslook
Peper
Zout
1 tl kurkuma
1 tl curry poeder
1 tl paprikapoeder
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°
Kluts de eieren en voeg de paprika, curry en kurkuma toe, meng onder elkaar. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Zet een pot op het vuur en kook de aardappelen gaar in 10 minuten met een snuifje zout (ze garen nog verder in de oven).
Snijd de tomaat in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en look.
Neem een diepe pan en bak de de ui en look aan in een klontje boter. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe. Verdeel de bieslook en laat heel kort mee stoven.
Voeg de aardappelen toe en roer door elkaar. Als laatste giet je de geklutste eieren in de pan en laat 5 minuten bakken.
Zet de pan voor 30 minuten in de oven.
TIP
Je kan gerust nog andere groentjes verwerken in de fritatta.
Wij eten hier een stokbroodje bij en dan is het een vullende maaltijd.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!