The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Eenpansgerecht met zoete aardappel en courgettes 

Foto
INGREDIENTEN
​

250 gr gehakt (varken-runds) 
3 grote zoete aardappelen 
​1 grote courgette 
500 ml tomatensaus of passata 
2 sjalotten 
1 theelepel paprikapoeder

Peper 
Zout 
100 grr gemalen kaas 
Bakboter 


BEREIDING

Schil de aardappelen, verdeel ze in dunne ringen en kook met een snuifje zout gaar in 10 minuten. Ze zullen nog verder garen in de oven. Verwarm de oven voor op 180° boven en onderwarmte. Schil de courgette en verdeel in dunne ringen, zet nog even opzij.

Pel en snipper de sjalot en stoof in een ruime pan met boter. Als de sjalot een mooie glazige kleur heeft voeg je het gehakt toe. Kruid met paprikapoeder, peper en een beetje zout en bak goudbruin. 
Voeg de tomatensaus toe en laat nog sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Giet de aardappelen af en zet klaar bij de courgette ringen. 

Neem een ovenschotel en verdeel de tomatensaus over de bodem. Schik er een rij zoete aardappelen bovenop, vervolgens een rij courgette en herhaal tot alles is opgewerkt.
Werk af met een laagje gemalen kaas en bak de ovenschotel 30 minuten. 
​
TIP

Wil je liever een meer vegetarische versie klaar maken?
Voeg dan geen gehakt toe aan je tomatensaus, wel kan ik je aanraden om een groenten of vlees bouillonblokje toe te voegen aan je saus voor een rijkere smaak. 
​
​
​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN