Eenpansgerecht met zoete aardappel en courgettes
INGREDIENTEN
250 gr gehakt (varken-runds)
3 grote zoete aardappelen
1 grote courgette
500 ml tomatensaus of passata
2 sjalotten
1 theelepel paprikapoeder
Peper
Zout
100 grr gemalen kaas
Bakboter
BEREIDING
Schil de aardappelen, verdeel ze in dunne ringen en kook met een snuifje zout gaar in 10 minuten. Ze zullen nog verder garen in de oven. Verwarm de oven voor op 180° boven en onderwarmte. Schil de courgette en verdeel in dunne ringen, zet nog even opzij.
Pel en snipper de sjalot en stoof in een ruime pan met boter. Als de sjalot een mooie glazige kleur heeft voeg je het gehakt toe. Kruid met paprikapoeder, peper en een beetje zout en bak goudbruin.
Voeg de tomatensaus toe en laat nog sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Giet de aardappelen af en zet klaar bij de courgette ringen.
Neem een ovenschotel en verdeel de tomatensaus over de bodem. Schik er een rij zoete aardappelen bovenop, vervolgens een rij courgette en herhaal tot alles is opgewerkt.
Werk af met een laagje gemalen kaas en bak de ovenschotel 30 minuten.
TIP
Wil je liever een meer vegetarische versie klaar maken?
Voeg dan geen gehakt toe aan je tomatensaus, wel kan ik je aanraden om een groenten of vlees bouillonblokje toe te voegen aan je saus voor een rijkere smaak.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
250 gr gehakt (varken-runds)
3 grote zoete aardappelen
1 grote courgette
500 ml tomatensaus of passata
2 sjalotten
1 theelepel paprikapoeder
Peper
Zout
100 grr gemalen kaas
Bakboter
BEREIDING
Schil de aardappelen, verdeel ze in dunne ringen en kook met een snuifje zout gaar in 10 minuten. Ze zullen nog verder garen in de oven. Verwarm de oven voor op 180° boven en onderwarmte. Schil de courgette en verdeel in dunne ringen, zet nog even opzij.
Pel en snipper de sjalot en stoof in een ruime pan met boter. Als de sjalot een mooie glazige kleur heeft voeg je het gehakt toe. Kruid met paprikapoeder, peper en een beetje zout en bak goudbruin.
Voeg de tomatensaus toe en laat nog sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Giet de aardappelen af en zet klaar bij de courgette ringen.
Neem een ovenschotel en verdeel de tomatensaus over de bodem. Schik er een rij zoete aardappelen bovenop, vervolgens een rij courgette en herhaal tot alles is opgewerkt.
Werk af met een laagje gemalen kaas en bak de ovenschotel 30 minuten.
TIP
Wil je liever een meer vegetarische versie klaar maken?
Voeg dan geen gehakt toe aan je tomatensaus, wel kan ik je aanraden om een groenten of vlees bouillonblokje toe te voegen aan je saus voor een rijkere smaak.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!