Detox ice-tea met gember en citroen
INGREDIENTEN
2 personen
200 ml roze pompelmoessap (+/- 6 grote pompelmoezen)
100 ml citroensap (+/- 2 citroenen)
8 cm verse gember (geraspt)
200 ml bruiswater
100 g rietsuiker
Munt
BEREIDING
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur
Neem een steelpan en voeg de geraspte gember toe samen met de suiker en het pompelmoessap. Laat pruttelen tot de suiker gesmolten is en zet je vuur uit. Laat minimum een uur intrekken voor veel smaak (hoe langer, hoe beter).
Zeef de gember uit het mengsel en doe opnieuw in de steelpan. Voeg daarna het citroensap toe en breng alles terug aan de kook. Van zodra de siroop kookt, haal je je pan van het vuur en laat opnieuw afkoelen. Giet over in een bokaal of glazen fles.
Om te serveren neem je een glas en neem je een ruime hoeveelheid munt. Kneus deze lichtjes zodat de smaak vrijkomt. Vul dan je glas met een ijsblokje, half met het pompelmoes- gember mengsel. Vul verder aan met bruiswater.
TIP
Je kan gerust nog een extra schijfje citroen toevoegen aan je glas als je echt van de zuurdere smaak houdt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
200 ml roze pompelmoessap (+/- 6 grote pompelmoezen)
100 ml citroensap (+/- 2 citroenen)
8 cm verse gember (geraspt)
200 ml bruiswater
100 g rietsuiker
Munt
BEREIDING
Bereidingstijd: 20 minuten + 1 uur
Neem een steelpan en voeg de geraspte gember toe samen met de suiker en het pompelmoessap. Laat pruttelen tot de suiker gesmolten is en zet je vuur uit. Laat minimum een uur intrekken voor veel smaak (hoe langer, hoe beter).
Zeef de gember uit het mengsel en doe opnieuw in de steelpan. Voeg daarna het citroensap toe en breng alles terug aan de kook. Van zodra de siroop kookt, haal je je pan van het vuur en laat opnieuw afkoelen. Giet over in een bokaal of glazen fles.
Om te serveren neem je een glas en neem je een ruime hoeveelheid munt. Kneus deze lichtjes zodat de smaak vrijkomt. Vul dan je glas met een ijsblokje, half met het pompelmoes- gember mengsel. Vul verder aan met bruiswater.
TIP
Je kan gerust nog een extra schijfje citroen toevoegen aan je glas als je echt van de zuurdere smaak houdt.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!