Croque met gebakken kip, tomaat en verse pesto
INGREDIENTEN
2 personen
1 grote kipfilet
Handvol verse basilicum
2 tenen look
125 gr parmezaan
Handvol (geroosterde) pijnboompitten
Olijfolie
100 gr rucola
2 rijpe avocado's
10 kerstomaten
2 eetlepels zonnebloempitten (kan je ook vervangen door walnoten of restje pijnboompitten)
4 sneden bruin boerenbrood +/- 1 cm dik (koop een ongesneden rond brood)
Peper
Zout
Croque of grill machine
BEREIDING
We starten met de ingrediënten voor onze pesto en mixen deze in een maatbeker of keukenrobot.
Rooster de (of koop geroosterde) pijnboompitten in antikleefpan ZONDER vetstof op een matig vuur. Roer regelmatig zodat ze niet verbranden.
Rasp de parmezaan, was de basilicum, pel de look en voeg toe aan je maatbeker samen met de pijnboompitten. Kruid met peper en zout en voeg olijfolie toe. Mix tot een mooie kruimelige pesto. Indien de ingrediënten niet voldoende mengen, voeg je extra olijfolie toe.
LET OP: de pesto mag NIET te lopend worden.
Snijd alvast 4 grote boterhammen van je brood (best brood halveren en dan in het midden de grootste boterhammen afsnijden). Bak de kipfilet rondom gaar en kruid met peper en zout. Ondertussen was je de kerstomaten en verdeel 6 tomaten in ringen voor op je croque.
Meng in een slakom: de rucola, de avocado, de overige kerstomaten (simpelweg halveren) en de zonnebloempitten. Besprenkel met olijfolie, kruiden met peper en meng onder elkaar.
Bestrijk nu je 4 boterhammen langs de binnenzijde royaal met een laagje pesto. Snijd de kip in mooie gelijke tranches en verdeel over 2 boterhammen. Beleg dezelfde helft met de tomatenringen en leg dan de ander boterham met pesto er bovenop. Druk voorzichtig toch stevig aan zodat de boterham 1 geheel wordt. Zorg dat de pesto en/of vulling er niet langs de randen uitkomt, zou jammer zijn.
Verhit je croque of grill machine op de middelste stand (niet te heet) en bak de 2 croque ongeveer 8 - 10 minuten (of tot ze mooi goudbruin zijn) zonder vetstof.
Neem 2 borden en verdeel de salade. Halveer de croques met een broodmes en garneer naast de salade. Enjoy!
TIP
Je kan makkelijk variëren met de ingrediënten van je salade. Heb je nog een stuk verloren komkommer, een ander soort sla of ander lekker pitten in huis?
Meng ze gerust onder elkaar, je kan echt niet veel verkeerd doen!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
1 grote kipfilet
Handvol verse basilicum
2 tenen look
125 gr parmezaan
Handvol (geroosterde) pijnboompitten
Olijfolie
100 gr rucola
2 rijpe avocado's
10 kerstomaten
2 eetlepels zonnebloempitten (kan je ook vervangen door walnoten of restje pijnboompitten)
4 sneden bruin boerenbrood +/- 1 cm dik (koop een ongesneden rond brood)
Peper
Zout
Croque of grill machine
BEREIDING
We starten met de ingrediënten voor onze pesto en mixen deze in een maatbeker of keukenrobot.
Rooster de (of koop geroosterde) pijnboompitten in antikleefpan ZONDER vetstof op een matig vuur. Roer regelmatig zodat ze niet verbranden.
Rasp de parmezaan, was de basilicum, pel de look en voeg toe aan je maatbeker samen met de pijnboompitten. Kruid met peper en zout en voeg olijfolie toe. Mix tot een mooie kruimelige pesto. Indien de ingrediënten niet voldoende mengen, voeg je extra olijfolie toe.
LET OP: de pesto mag NIET te lopend worden.
Snijd alvast 4 grote boterhammen van je brood (best brood halveren en dan in het midden de grootste boterhammen afsnijden). Bak de kipfilet rondom gaar en kruid met peper en zout. Ondertussen was je de kerstomaten en verdeel 6 tomaten in ringen voor op je croque.
Meng in een slakom: de rucola, de avocado, de overige kerstomaten (simpelweg halveren) en de zonnebloempitten. Besprenkel met olijfolie, kruiden met peper en meng onder elkaar.
Bestrijk nu je 4 boterhammen langs de binnenzijde royaal met een laagje pesto. Snijd de kip in mooie gelijke tranches en verdeel over 2 boterhammen. Beleg dezelfde helft met de tomatenringen en leg dan de ander boterham met pesto er bovenop. Druk voorzichtig toch stevig aan zodat de boterham 1 geheel wordt. Zorg dat de pesto en/of vulling er niet langs de randen uitkomt, zou jammer zijn.
Verhit je croque of grill machine op de middelste stand (niet te heet) en bak de 2 croque ongeveer 8 - 10 minuten (of tot ze mooi goudbruin zijn) zonder vetstof.
Neem 2 borden en verdeel de salade. Halveer de croques met een broodmes en garneer naast de salade. Enjoy!
TIP
Je kan makkelijk variëren met de ingrediënten van je salade. Heb je nog een stuk verloren komkommer, een ander soort sla of ander lekker pitten in huis?
Meng ze gerust onder elkaar, je kan echt niet veel verkeerd doen!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!