Crispy chicken met orzo en pesto
INGREDIENTEN
3 - 4 personen
3 grote kipfilets
Kippenkruiden
Bloem
Panko (of paneermeel kan ook)
2 eiwitten
400 gr orzo
1 ajuin
250 gr doperwten (mag uit de diepvries)
500 ml kippenbouillon
200 ml kookroom
3 el currypoeder
1 citroen
Rucola
Peper
Zout
Pesto:
2 handjes parmezaan
3 el pijnboompitten
1 handje basilicum (vers!)
Scheut olijfolie
1 teen look
BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix tot een smeuïge massa, zet opzij in de koelkast. Als de pesto te droog blijft, voeg je extra olijfolie toe tot je de gewenste massa krijgt.
Was je rucola en zet opzij in een kommetje.
Zet een ruime stoofpan op een middelmatig vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Pel en snipper de ajuin en voeg toe aan de pan. Laat stoven en voeg na 5 minuten de doperwten toe. Roer onder elkaar en kruid met currypoeder, peper en zout. Daarna voeg je de orzo rechtstreeks toe aan je pan, roer opnieuw onder elkaar. Voeg na enkele minuten de kippenbouillon toe en zet een deksel op je pan. Roer regelmatig om zodat de orzo de vloeistof mooi kan opnemen en kan garen. Let goed op dat je vuur niet te hoog staat, zodat de orzo niet kan aanbakken aan je bodem. Rol de citroen over je werkblad en snij in 2. Voeg het citroensap toe aan je pan voor een frisse toets.
Proef of de orzo zacht is geworden en voeg dan de kookroom toe aan je pan, roer onder elkaar tot een gladde massa.
Zet 3 borden klaar -> 1 met eiwitten, 1 met voldoende bloem, 1 met panko.
Ik heb zelf een kruidenmix voor de kip die ik met een vijzel tot poeder stamp, je kan perfect kippenkruiden gebruiken. Meng de kruiden onder de panko. Roer ondertussen regelmatig door je pan.
Haal de kipfilets door de bloem, dan door de eiwitten en als laatste door je panko. Zet een bakpan op het vuur en voeg een klont boter en een straal olijfolie toe. Bak de kipfilets gaar langs 2 kanten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Ben je niet zeker, maak dan een kleine insnijding in je filets in het midden.
Schep de orzo op je bord, voeg rucola en pesto toe. Pareer de kip in stukken en dresseer bovenop de orzo. Smullen maar!
TIP
Ik bak mijn kip op een hoger vuur. Daarna vuur iets lager en een deksel erop, zo kan de kip garen aan de binnenkant zonder dat ze aanbakt.
Steek je uitgeperste citroen mee in je vaatwasser voor 1 programma voor een frisse geur.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3 - 4 personen
3 grote kipfilets
Kippenkruiden
Bloem
Panko (of paneermeel kan ook)
2 eiwitten
400 gr orzo
1 ajuin
250 gr doperwten (mag uit de diepvries)
500 ml kippenbouillon
200 ml kookroom
3 el currypoeder
1 citroen
Rucola
Peper
Zout
Pesto:
2 handjes parmezaan
3 el pijnboompitten
1 handje basilicum (vers!)
Scheut olijfolie
1 teen look
BEREIDING
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een blender en mix tot een smeuïge massa, zet opzij in de koelkast. Als de pesto te droog blijft, voeg je extra olijfolie toe tot je de gewenste massa krijgt.
Was je rucola en zet opzij in een kommetje.
Zet een ruime stoofpan op een middelmatig vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Pel en snipper de ajuin en voeg toe aan de pan. Laat stoven en voeg na 5 minuten de doperwten toe. Roer onder elkaar en kruid met currypoeder, peper en zout. Daarna voeg je de orzo rechtstreeks toe aan je pan, roer opnieuw onder elkaar. Voeg na enkele minuten de kippenbouillon toe en zet een deksel op je pan. Roer regelmatig om zodat de orzo de vloeistof mooi kan opnemen en kan garen. Let goed op dat je vuur niet te hoog staat, zodat de orzo niet kan aanbakken aan je bodem. Rol de citroen over je werkblad en snij in 2. Voeg het citroensap toe aan je pan voor een frisse toets.
Proef of de orzo zacht is geworden en voeg dan de kookroom toe aan je pan, roer onder elkaar tot een gladde massa.
Zet 3 borden klaar -> 1 met eiwitten, 1 met voldoende bloem, 1 met panko.
Ik heb zelf een kruidenmix voor de kip die ik met een vijzel tot poeder stamp, je kan perfect kippenkruiden gebruiken. Meng de kruiden onder de panko. Roer ondertussen regelmatig door je pan.
Haal de kipfilets door de bloem, dan door de eiwitten en als laatste door je panko. Zet een bakpan op het vuur en voeg een klont boter en een straal olijfolie toe. Bak de kipfilets gaar langs 2 kanten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Ben je niet zeker, maak dan een kleine insnijding in je filets in het midden.
Schep de orzo op je bord, voeg rucola en pesto toe. Pareer de kip in stukken en dresseer bovenop de orzo. Smullen maar!
TIP
Ik bak mijn kip op een hoger vuur. Daarna vuur iets lager en een deksel erop, zo kan de kip garen aan de binnenkant zonder dat ze aanbakt.
Steek je uitgeperste citroen mee in je vaatwasser voor 1 programma voor een frisse geur.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!