Courgette- komkommersoep met doperwten
INGREDIENTEN (+/- 1,5 liter soep)
2 grote ajuinen
1 grote groene courgette (of 2 kleinere exemplaren )
Halve komkommer
1 kippenbouillonblokje
2 groentebouillonblokjes
Bakboter
Doperwten (voor de afwerking- mogen diepgevroren zijn)
Peper
Zout
BEREIDING
Pel en verdeel de ajuinen in grove stukken, schil de courgette en de komkommer. Voeg een klontje boter toe aan een kookpot en laat smelten op matig vuur. Voeg hierna de ajuinen toe en stoof tot ze glazig zijn (gele kleur krijgen). Voeg nu alle bouillonblokjes toe en roer onder de groenten.
Daarna snijd je courgette en komkommer in kleinere stukken en voeg je deze toe aan de gestoofde ajuin. Laat de groenten nu nog 10 minuten mee stoven en roer geregeld om.
Kruiden met peper naar eigen smaak (wees niet te zuinig, de soep kan wel wat kruiding gebruiken).
Voeg nu water toe zodat alle groenten mooi onder water staan. Laat de soep nu 20 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de kookpot.
Haal de soep van het vuur en mix tot een glad geheel, kruid bij met peper en zout indien nodig. Proef altijd voor je start met bijkruiden.
Voeg nu de doperwten (recht uit de diepvriezer) toe aan je gladde soep en laat op een laag vuur doorwarmen voor 5 minuten, zo bijven de doperwten lekker knapperig.
TIP
Lekker met een vers boterhammetje en een laagje boter bij de lunch!
Heb je nog ouder brood over maak dan krokante broodcroutons: snijd brood in kubussen en bak kort aan in scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en eventueel een teentje geperste look.
Roer regelmatig in je pan, zodat de croutons niet aanbranden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 grote ajuinen
1 grote groene courgette (of 2 kleinere exemplaren )
Halve komkommer
1 kippenbouillonblokje
2 groentebouillonblokjes
Bakboter
Doperwten (voor de afwerking- mogen diepgevroren zijn)
Peper
Zout
BEREIDING
Pel en verdeel de ajuinen in grove stukken, schil de courgette en de komkommer. Voeg een klontje boter toe aan een kookpot en laat smelten op matig vuur. Voeg hierna de ajuinen toe en stoof tot ze glazig zijn (gele kleur krijgen). Voeg nu alle bouillonblokjes toe en roer onder de groenten.
Daarna snijd je courgette en komkommer in kleinere stukken en voeg je deze toe aan de gestoofde ajuin. Laat de groenten nu nog 10 minuten mee stoven en roer geregeld om.
Kruiden met peper naar eigen smaak (wees niet te zuinig, de soep kan wel wat kruiding gebruiken).
Voeg nu water toe zodat alle groenten mooi onder water staan. Laat de soep nu 20 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de kookpot.
Haal de soep van het vuur en mix tot een glad geheel, kruid bij met peper en zout indien nodig. Proef altijd voor je start met bijkruiden.
Voeg nu de doperwten (recht uit de diepvriezer) toe aan je gladde soep en laat op een laag vuur doorwarmen voor 5 minuten, zo bijven de doperwten lekker knapperig.
TIP
Lekker met een vers boterhammetje en een laagje boter bij de lunch!
Heb je nog ouder brood over maak dan krokante broodcroutons: snijd brood in kubussen en bak kort aan in scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en eventueel een teentje geperste look.
Roer regelmatig in je pan, zodat de croutons niet aanbranden.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!