The cooking Bie is een ongelofelijke uitlaatklep voor alles wat ik graag doe of wat me bezig houdt in het leven.
Creatief, extravert en vrolijk zijn maar enkele van de eigenschappen die ik mezelf toewijs omdat ze me echt wel typeren.
Het cliché van vrouw aan de haard is bij mij heel ver zoek, los van het feit dat de haard wel vervangen is door een kookvuur of vuurschaal. Onder het motto: 'kunnen we het maken, nou en of' pak ik graag de dingen zelf in handen.
We hebben hier thuis wel eens 'discussie' over wie nu de vuurschaal gaat aansteken of het gras zal afrijden. Liefst van al wil ik gewoon alles zelf kunnen, zelf bedienen, met andere woorden niet afhankelijk zijn van anderen. Gelukkig, want met een wederhelft die 6 op 7 werkt zou er hier in en rond het huis een kleine wildernis ontstaan.
Verder ben ik verzot op de bergen (en de après-ski) in de winter, het buiten leven in de breedste zin van het woord en een lekker glas wijn. Onze hond Bruno is zeer nieuwsgierig van aard en volgt nauwgezet al mijn avonturen. Hij is vooral gek op de groenten die IN de moestuin groeien.
Als ik mag koken voor gezelschap en de tafel mooi kan indekken ben ik echt in mijn element. Dit heb ik heus van geen vreemden want mijn vader heeft een koksopleiding genoten en werkte zich in het leger op tot hoofdkok van de officieren. Langs de andere kant van de familie wist mijn overgrootmoeder zich dan weer op te werken als kokkin van het kasteeltje in Merksem.
Daarnaast hadden mijn ouders een vaste (ski)hut waar ze voor grote groepen kookten in het winterseizoen. Niet verwonderlijk dat ik me als kind (en nu nog) helemaal thuis voelde als ik frisse berglucht kon opsnuiven. De jaren die daar opvolgden at menig kind op het Zilvermeer onze thuiskost. Als kind kwam ik in Mol op vakantie en nu is het mijn achtertuin geworden "of hoe het leven geen toeval is".
De keuken is voor mij het hart van ons huis, de gezelligheid van een aperitief aan het eiland terwijl je verder in je dampende potten roert. Maar vooral de gelukzalige gezichten op het einde van de avond geven mij een ongelofelijk voldaan gevoel.
Wil je me graag nog beter leren kennen of heb je een feestvarken nodig voor je evenement, dan ben ik maar een telefoontje verwijderd.
Tot snel!
Bie
Creatief, extravert en vrolijk zijn maar enkele van de eigenschappen die ik mezelf toewijs omdat ze me echt wel typeren.
Het cliché van vrouw aan de haard is bij mij heel ver zoek, los van het feit dat de haard wel vervangen is door een kookvuur of vuurschaal. Onder het motto: 'kunnen we het maken, nou en of' pak ik graag de dingen zelf in handen.
We hebben hier thuis wel eens 'discussie' over wie nu de vuurschaal gaat aansteken of het gras zal afrijden. Liefst van al wil ik gewoon alles zelf kunnen, zelf bedienen, met andere woorden niet afhankelijk zijn van anderen. Gelukkig, want met een wederhelft die 6 op 7 werkt zou er hier in en rond het huis een kleine wildernis ontstaan.
Verder ben ik verzot op de bergen (en de après-ski) in de winter, het buiten leven in de breedste zin van het woord en een lekker glas wijn. Onze hond Bruno is zeer nieuwsgierig van aard en volgt nauwgezet al mijn avonturen. Hij is vooral gek op de groenten die IN de moestuin groeien.
Als ik mag koken voor gezelschap en de tafel mooi kan indekken ben ik echt in mijn element. Dit heb ik heus van geen vreemden want mijn vader heeft een koksopleiding genoten en werkte zich in het leger op tot hoofdkok van de officieren. Langs de andere kant van de familie wist mijn overgrootmoeder zich dan weer op te werken als kokkin van het kasteeltje in Merksem.
Daarnaast hadden mijn ouders een vaste (ski)hut waar ze voor grote groepen kookten in het winterseizoen. Niet verwonderlijk dat ik me als kind (en nu nog) helemaal thuis voelde als ik frisse berglucht kon opsnuiven. De jaren die daar opvolgden at menig kind op het Zilvermeer onze thuiskost. Als kind kwam ik in Mol op vakantie en nu is het mijn achtertuin geworden "of hoe het leven geen toeval is".
De keuken is voor mij het hart van ons huis, de gezelligheid van een aperitief aan het eiland terwijl je verder in je dampende potten roert. Maar vooral de gelukzalige gezichten op het einde van de avond geven mij een ongelofelijk voldaan gevoel.
Wil je me graag nog beter leren kennen of heb je een feestvarken nodig voor je evenement, dan ben ik maar een telefoontje verwijderd.
Tot snel!
Bie
Bieke Van Doorslaer
Weilandstraat 14
2400 Mol
+32 488 672 611
[email protected]
IBAN: BE59 3632 2449 5426
ON: BE0789 511 308
#thecookingbie
Weilandstraat 14
2400 Mol
+32 488 672 611
[email protected]
IBAN: BE59 3632 2449 5426
ON: BE0789 511 308
#thecookingbie