Chili con carne
INGREDIENTEN
2 personen (grote eters)
2 rode puntpaprika’s
2 selder stengels
2 grote wortels
1 blik kidneybonen
1 blik mais
2 tenen look
1 grote ajuin
500 gr gehakt
250 ml passata
100 ml rode wijn (droog)
2 theelepels komijn
1 theelepel kaneel
2 theelepels paprikapoeder
2 chilipepers (zonder zaadjes)
Peper
Zout
Zonnebloemolie
TOPPINGS
2 pijpajuinen
Zure room
Doritos natuur
Handvol koriander
BEREIDING
De wortel, selder en paprika in gelijke stukken snijden en opzij zetten. Ajuin, look en chilipepers klein snipperen (niet in je ogen wrijven- eerst handen wassen!!).
De hotpot boven het vuur hangen en bodem bedekken met olie.
Voeg nu de ajuin, look en chilipeper toe en stoof aan tot alles mooi onder de olie bedekt is. Bak nu het gehakt aan in de olie en kruiden met peper en zout (overdrijf niet). Voeg dan de wortel, selder en paprika toe en roer om. Hierna gaan alle kruiden erin samen met de kidneybonen.
Laat 10 minuten samen stoven en voeg dan de passata en rode wijn toe en meng alles onder elkaar. Laat minstens 30 minuten sudderen in de hotpot zodat de samen kunnen intrekken en de saus kan binden. Ondertussen kan je al de koriander al wassen en de pijpajuin in ringen snijden. Proef van je chili op het vuur en bijkruiden indien nodig als je het graag pittiger hebt.
Schep een grote lepel in een kom, een schep zure room erbij, de koriander en pijpajuin erop strooien en afwerken met doritos.
TIP
Indien je een guacamole fan bent kan je deze nog extra erbij serveren.
Je kan dit recept ook makkelijk indoor maken in een grote pot op je vuur.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen (grote eters)
2 rode puntpaprika’s
2 selder stengels
2 grote wortels
1 blik kidneybonen
1 blik mais
2 tenen look
1 grote ajuin
500 gr gehakt
250 ml passata
100 ml rode wijn (droog)
2 theelepels komijn
1 theelepel kaneel
2 theelepels paprikapoeder
2 chilipepers (zonder zaadjes)
Peper
Zout
Zonnebloemolie
TOPPINGS
2 pijpajuinen
Zure room
Doritos natuur
Handvol koriander
BEREIDING
De wortel, selder en paprika in gelijke stukken snijden en opzij zetten. Ajuin, look en chilipepers klein snipperen (niet in je ogen wrijven- eerst handen wassen!!).
De hotpot boven het vuur hangen en bodem bedekken met olie.
Voeg nu de ajuin, look en chilipeper toe en stoof aan tot alles mooi onder de olie bedekt is. Bak nu het gehakt aan in de olie en kruiden met peper en zout (overdrijf niet). Voeg dan de wortel, selder en paprika toe en roer om. Hierna gaan alle kruiden erin samen met de kidneybonen.
Laat 10 minuten samen stoven en voeg dan de passata en rode wijn toe en meng alles onder elkaar. Laat minstens 30 minuten sudderen in de hotpot zodat de samen kunnen intrekken en de saus kan binden. Ondertussen kan je al de koriander al wassen en de pijpajuin in ringen snijden. Proef van je chili op het vuur en bijkruiden indien nodig als je het graag pittiger hebt.
Schep een grote lepel in een kom, een schep zure room erbij, de koriander en pijpajuin erop strooien en afwerken met doritos.
TIP
Indien je een guacamole fan bent kan je deze nog extra erbij serveren.
Je kan dit recept ook makkelijk indoor maken in een grote pot op je vuur.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!