Cannelloni met pompoen saus en burrata
INGREDIENTEN
6 cannelloni /PP
1 spaghetti pompoen (+/- 250 gr)
Peper
Zout
1 bol burrata
Handvol bieslook
1 groentebouillonblokje
200 ml water
Bakboter
BEREIDING
Verdeel de pompoen in 4 grote stukken en gaar in de stoomoven ( 10min op 120•). Verwarm ondertussen je water en smelt het bouillonblokje. Versnipper je bieslook en zet nog even opzij.
Laat de burrata alvast uitlekken anders geeft deze nog teveel vocht af in je gerecht. Haal de pompoen uit de stoomoven en verwijder de schil in zijn geheel. Verdeel in kleinere stukken en bak kort aan in een klontje boter (kruiden met peper en zout). Zet je vuur lager en voeg nu de groentebouillon toe en roer zachtjes onder elkaar. Kook ondertussen je cannelloni gaar in 10 minuten in een pot gezouten water.
Neem een staafmixer en zet deze op de laagste stand, pureer nu de pompoen tot een gladde saus. Proef en bijkruiden indien nodig naar eigen smaak. Voeg al een deel van de bieslook onder de pompoen.
Verdeel een deel van de saus op de borden, leg daarboven op de cannelloni (je vult deze dus niet zoals gewoonlijk- lekker makkelijk).
Schep de rest van de saus over de cannelloni, verdeel de burrata in grove stukken en werk af met de bieslook en een draai van de pepermolen.
TIP
Heb je geen stoomoven, verwijder dan de schil en verdeel in kleine stukken. Bak de stukjes pompoen aan in een klontje boter (kruiden met peper en zout) en laat daarna op een lager vuur stoven voor minstens 40 minuten tot ze zacht zijn.
OF koop stukjes pompoen uit het diepvriesvak (niet mijn favoriet qua smaak maar wel handig in gebruik uiteraard).
Ik liet me inspireren door het recept van 'The Messy Chef' uit zijn boek 'Goei eten'. Voor nog meer leuke recepten en literaire woordspellingen kan je via deze link zijn boeken bestellen. Aanrader!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
6 cannelloni /PP
1 spaghetti pompoen (+/- 250 gr)
Peper
Zout
1 bol burrata
Handvol bieslook
1 groentebouillonblokje
200 ml water
Bakboter
BEREIDING
Verdeel de pompoen in 4 grote stukken en gaar in de stoomoven ( 10min op 120•). Verwarm ondertussen je water en smelt het bouillonblokje. Versnipper je bieslook en zet nog even opzij.
Laat de burrata alvast uitlekken anders geeft deze nog teveel vocht af in je gerecht. Haal de pompoen uit de stoomoven en verwijder de schil in zijn geheel. Verdeel in kleinere stukken en bak kort aan in een klontje boter (kruiden met peper en zout). Zet je vuur lager en voeg nu de groentebouillon toe en roer zachtjes onder elkaar. Kook ondertussen je cannelloni gaar in 10 minuten in een pot gezouten water.
Neem een staafmixer en zet deze op de laagste stand, pureer nu de pompoen tot een gladde saus. Proef en bijkruiden indien nodig naar eigen smaak. Voeg al een deel van de bieslook onder de pompoen.
Verdeel een deel van de saus op de borden, leg daarboven op de cannelloni (je vult deze dus niet zoals gewoonlijk- lekker makkelijk).
Schep de rest van de saus over de cannelloni, verdeel de burrata in grove stukken en werk af met de bieslook en een draai van de pepermolen.
TIP
Heb je geen stoomoven, verwijder dan de schil en verdeel in kleine stukken. Bak de stukjes pompoen aan in een klontje boter (kruiden met peper en zout) en laat daarna op een lager vuur stoven voor minstens 40 minuten tot ze zacht zijn.
OF koop stukjes pompoen uit het diepvriesvak (niet mijn favoriet qua smaak maar wel handig in gebruik uiteraard).
Ik liet me inspireren door het recept van 'The Messy Chef' uit zijn boek 'Goei eten'. Voor nog meer leuke recepten en literaire woordspellingen kan je via deze link zijn boeken bestellen. Aanrader!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!