Cannelloni met kalfsgehakt, spinazie en ricotta
INGREDIENTEN
200 gr spinazie
250 gr kalfsgehakt
14 cannelloni buisjes
500 ml tomatensaus (type passata)
Parmezaanse kaas
200 gr ricotta
1 ajuin
1 teen look
Provençaalse kruiden naar keuze (tijm, oregano, basilicum…)
Bakboter
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm je oven (boven en onder verwarming) voor op 220 graden. Ontvel de ajuin en de look en snipper fijn. Snijd de spinazie zeer fijn en zet opzij.
Bak je gehakt aan in een grote pan en stoof dan de spinazie ongeveer 5 minuten mee met het gehakt, kruid met peper en zout.
Zet je vuur uit, voeg de ricotta toe, en meng alles onder elkaar. Proef en kruid bij indien nodig, zodat je mengeling niet te flauw gaat smaken. Doe het mengsel in een aparte kom en zet je pan terug op het vuur.
Doe de olijfolie in je pan (zo zitten al je smaken mee in je saus) en bak de ajuin en look aan op een matig vuur en voeg de tomatensaus toe als de ajuin een mooie glazige kleur heeft. Kruiden met peper en provençaalse kruiden naar eigen smaak (overdrijf hier ook niet, maximum 1 theelepel per kruid). Meng alles onder elkaar en laat de saus nog enkele minuten sudderen.
Neem intussen je cannelloni buisjes klaar en vul een spuitzak met het spinazie en ricotta mengsel. Druk het mengsel mooi aan in je spuitzak, vul de cannelloni's 1 voor 1 en leg klaar. Nu is het tijd om je ovenschaal te vullen met al je lekkere ingrediënten. Verdeel de helft van je tomatensaus op de bodem van je ovenschaal en schik dan de cannelloni’s zorgvuldig naast elkaar bovenop de saus. Wanneer al je cannelloni’s een plekje hebben gekregen giet je de resterende tomatensaus over de buisjes heen. Werk af met parmezaanse kaas om een heerlijk krokant korstje te creëren.
Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep een portie op elk bord en smullen is de boodschap.
TIP
Gebruik de breedste spuitmond die bij je spuitzak zit. Verkies je om wegwerpzakken (liever niet) te gebruiken maak dan je opening voldoende groot om het mengsel in de cannelloni te spuiten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
200 gr spinazie
250 gr kalfsgehakt
14 cannelloni buisjes
500 ml tomatensaus (type passata)
Parmezaanse kaas
200 gr ricotta
1 ajuin
1 teen look
Provençaalse kruiden naar keuze (tijm, oregano, basilicum…)
Bakboter
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm je oven (boven en onder verwarming) voor op 220 graden. Ontvel de ajuin en de look en snipper fijn. Snijd de spinazie zeer fijn en zet opzij.
Bak je gehakt aan in een grote pan en stoof dan de spinazie ongeveer 5 minuten mee met het gehakt, kruid met peper en zout.
Zet je vuur uit, voeg de ricotta toe, en meng alles onder elkaar. Proef en kruid bij indien nodig, zodat je mengeling niet te flauw gaat smaken. Doe het mengsel in een aparte kom en zet je pan terug op het vuur.
Doe de olijfolie in je pan (zo zitten al je smaken mee in je saus) en bak de ajuin en look aan op een matig vuur en voeg de tomatensaus toe als de ajuin een mooie glazige kleur heeft. Kruiden met peper en provençaalse kruiden naar eigen smaak (overdrijf hier ook niet, maximum 1 theelepel per kruid). Meng alles onder elkaar en laat de saus nog enkele minuten sudderen.
Neem intussen je cannelloni buisjes klaar en vul een spuitzak met het spinazie en ricotta mengsel. Druk het mengsel mooi aan in je spuitzak, vul de cannelloni's 1 voor 1 en leg klaar. Nu is het tijd om je ovenschaal te vullen met al je lekkere ingrediënten. Verdeel de helft van je tomatensaus op de bodem van je ovenschaal en schik dan de cannelloni’s zorgvuldig naast elkaar bovenop de saus. Wanneer al je cannelloni’s een plekje hebben gekregen giet je de resterende tomatensaus over de buisjes heen. Werk af met parmezaanse kaas om een heerlijk krokant korstje te creëren.
Bak de cannelloni 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep een portie op elk bord en smullen is de boodschap.
TIP
Gebruik de breedste spuitmond die bij je spuitzak zit. Verkies je om wegwerpzakken (liever niet) te gebruiken maak dan je opening voldoende groot om het mengsel in de cannelloni te spuiten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!