Brownies met noten
INGREDIENTEN
140 gr ongezouten boter
90 gr melkchocolade met hazelnoten
90 gr melkchocolade met amandelen
120 gr kristal suiker
100 gr donkere bruine suiker
3 grote eieren
1/4 theelepel bakpoeder
60 gr bloem
1/2 theelepel zout
BEREIDING
Verwarm je oven alvast voor op 180° op de hetelucht stand, dat bespaart je wachttijd. Neem een vierkante bakvorm en leg een bakpapier op de bodem.
Smelt je chocolade en boter au bain marie tot een gladde massa (je vult een grote pot half met water en daar plaats je een kleinere kookpot in voor je mengsel te smelten). Wanneer je chocolade mooi gemengd is met je boter, het mengsel moet blinken, dan haal je het van het vuur. Voeg dan de beide suiker soorten toe en meng rustig onder elkaar.
Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel tot de eieren helemaal verwerkt zijn. Voeg dan pas je bakpoeder, de bloem en zout toe. Stort het beslag uit in je bakvorm en bak 30 minuten in midden van de oven.
Laat de brownies afkoelen voor je ze in stukken snijdt. Ze mogen nog net warm zijn want je gaat niet kunnen wachten om ze te proeven!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
140 gr ongezouten boter
90 gr melkchocolade met hazelnoten
90 gr melkchocolade met amandelen
120 gr kristal suiker
100 gr donkere bruine suiker
3 grote eieren
1/4 theelepel bakpoeder
60 gr bloem
1/2 theelepel zout
BEREIDING
Verwarm je oven alvast voor op 180° op de hetelucht stand, dat bespaart je wachttijd. Neem een vierkante bakvorm en leg een bakpapier op de bodem.
Smelt je chocolade en boter au bain marie tot een gladde massa (je vult een grote pot half met water en daar plaats je een kleinere kookpot in voor je mengsel te smelten). Wanneer je chocolade mooi gemengd is met je boter, het mengsel moet blinken, dan haal je het van het vuur. Voeg dan de beide suiker soorten toe en meng rustig onder elkaar.
Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel tot de eieren helemaal verwerkt zijn. Voeg dan pas je bakpoeder, de bloem en zout toe. Stort het beslag uit in je bakvorm en bak 30 minuten in midden van de oven.
Laat de brownies afkoelen voor je ze in stukken snijdt. Ze mogen nog net warm zijn want je gaat niet kunnen wachten om ze te proeven!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!