Broodpudding
INGREDIENTEN
3 grote volledige eieren
2 eetlepels pudding bloem
400 gr oud brood (+/- 14 boterhammen)
500 ml volle melk (halfvolle is ook mogelijk, maar volle melk is lekkerder)
2 eetlepels kaneelpoeder
160 gr kristalsuiker
Rozijnen, noten, chocolade, vanille,...
Bakboter
Bloem om je bakvorm te bebloemen
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 180°op de heteluchtstand.
Verkruimel je brood in een mengkom (of de mengkom van je keukenrobot) in kleinere stukken. Verwarm (niet laten doorkoken) in een steelpan de melk samen met de suiker. Roer met een garde of spatel tot alle suiker is opgenomen.
Giet de melk nu bovenop het verkruimelde brood en meng onder elkaar.
Vet je bakvorm in met een klontje boter en bebloem zodat je broodpudding makkelijk uit je vorm komt na het bakken (overtollige bloem mag je verwijderen).
Kies welke extra’s je wil toevoegen aan je broodpudding en voeg deze toe aan je mengsel. De meeste mensen kiezen voor rozijnen, maar ik ben hier geen supergrote fan van. Dus ik maak meestal een combinatie van rozijnen en gehakte noten of chocolade.
Voeg vervolgens de kaneel, de volledige eieren, en de pudding bloem toe aan je brood.
Meng alles opnieuw onder elkaar tot een smeuige massa en stort je beslag uit in je vorm en bak voor +/- 50 minuten.
TIP
Nog lekkerder wanneer je de broodpudding afwerkt met een laagje gesmolten chocolade.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3 grote volledige eieren
2 eetlepels pudding bloem
400 gr oud brood (+/- 14 boterhammen)
500 ml volle melk (halfvolle is ook mogelijk, maar volle melk is lekkerder)
2 eetlepels kaneelpoeder
160 gr kristalsuiker
Rozijnen, noten, chocolade, vanille,...
Bakboter
Bloem om je bakvorm te bebloemen
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 180°op de heteluchtstand.
Verkruimel je brood in een mengkom (of de mengkom van je keukenrobot) in kleinere stukken. Verwarm (niet laten doorkoken) in een steelpan de melk samen met de suiker. Roer met een garde of spatel tot alle suiker is opgenomen.
Giet de melk nu bovenop het verkruimelde brood en meng onder elkaar.
Vet je bakvorm in met een klontje boter en bebloem zodat je broodpudding makkelijk uit je vorm komt na het bakken (overtollige bloem mag je verwijderen).
Kies welke extra’s je wil toevoegen aan je broodpudding en voeg deze toe aan je mengsel. De meeste mensen kiezen voor rozijnen, maar ik ben hier geen supergrote fan van. Dus ik maak meestal een combinatie van rozijnen en gehakte noten of chocolade.
Voeg vervolgens de kaneel, de volledige eieren, en de pudding bloem toe aan je brood.
Meng alles opnieuw onder elkaar tot een smeuige massa en stort je beslag uit in je vorm en bak voor +/- 50 minuten.
TIP
Nog lekkerder wanneer je de broodpudding afwerkt met een laagje gesmolten chocolade.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!