Broodje zalmsla met rode ui en dille
INGREDIENTEN
2 personen
Dille (paar takjes voor afwerking)
1 ciabatta
1 rode ui (enkele stukjes voor afwerking)
2 zalmfilets
80 gr rucola
1 eetlepel pijnboompitten
200 ml zure room
10 augurken
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Bak de zalm in een klontje boter en kruid met peper en zout. Verwarm ondertussen je oven voor zoals voorgeschreven op de verpakking van je ciabatta broodje.
Haal de zalm uit de pan en trek uit elkaar met een vork. Laat de zalm afkoelen in de koelkast en bak ondertussen je ciabatta.
Neem een keukenrobot (of snijd met de hand) en hak de rode ui samen met de augurken en dille fijn. Meng daarna de zure room onder het mengsel en roer onder elkaar.
Was de rucola en zet opzij tot de ciabatta gebakken is. Neem de gebakken zalmstukjes uit de koelkast en meng onder het mengsel met zure room. Bijkruiden met peper indien nodig (proef alvorens bij te kruiden).
Haal de ciabatta uit de oven en snijd open over de hele lengte.
Verdeel het zalmmengsel over één helft van de ciabatta, strooi hier de ongebakken pijnboompitten over en verdeel vervolgens de rucola. Werk af met enkele takjes dille en enkel stukjes rode ui. Leg de andere helft van je ciabatta er bovenop en verdeel in 2 gelijke helften.
TIP
Ook leuk om mengsel om te maken voor een apero hapje als je bezoek hebt.
Neem een stevig donker brood en snijd er grote stukken af en beleg met zalmmengsel.
Werk af op dezelfde wijze en decoreer op een houten plank of groot bord.
Gegarandeerd succes bij je gasten!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
Dille (paar takjes voor afwerking)
1 ciabatta
1 rode ui (enkele stukjes voor afwerking)
2 zalmfilets
80 gr rucola
1 eetlepel pijnboompitten
200 ml zure room
10 augurken
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Bak de zalm in een klontje boter en kruid met peper en zout. Verwarm ondertussen je oven voor zoals voorgeschreven op de verpakking van je ciabatta broodje.
Haal de zalm uit de pan en trek uit elkaar met een vork. Laat de zalm afkoelen in de koelkast en bak ondertussen je ciabatta.
Neem een keukenrobot (of snijd met de hand) en hak de rode ui samen met de augurken en dille fijn. Meng daarna de zure room onder het mengsel en roer onder elkaar.
Was de rucola en zet opzij tot de ciabatta gebakken is. Neem de gebakken zalmstukjes uit de koelkast en meng onder het mengsel met zure room. Bijkruiden met peper indien nodig (proef alvorens bij te kruiden).
Haal de ciabatta uit de oven en snijd open over de hele lengte.
Verdeel het zalmmengsel over één helft van de ciabatta, strooi hier de ongebakken pijnboompitten over en verdeel vervolgens de rucola. Werk af met enkele takjes dille en enkel stukjes rode ui. Leg de andere helft van je ciabatta er bovenop en verdeel in 2 gelijke helften.
TIP
Ook leuk om mengsel om te maken voor een apero hapje als je bezoek hebt.
Neem een stevig donker brood en snijd er grote stukken af en beleg met zalmmengsel.
Werk af op dezelfde wijze en decoreer op een houten plank of groot bord.
Gegarandeerd succes bij je gasten!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!