Boterkoekjes met vanille
INGREDIENTEN
200 gr ongezouten (GOEI) boter
400 gr patisserie bloem (gezeefd)
200 gr kristalsuiker
1 groot ei
1 vanillestok
Extra bloem om je oppervlak te bestuiven
BEREIDING
Haal je boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Meng (ik doe dit in de keukenrobot maar kan ook in een mengkom met de kloppers van je mixer uiteraard) de suiker samen met de klontjes boter tot een bindende massa. Schraap de vanille uit de vanillestok en voeg samen met het ei toe aan je mengsel. Meng en voeg vervolgens de bloem in kleine porties toe. Haal je mengsel uit je mengkom en rol tot een mooie egale bal.
Laat nu zeker 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verstuif wat extra bloem op een proper oppervlak en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm. Als je voelt dat je deeg te vochtig is en aan je deegrol blijft kleven, voeg dan een beetje extra bloem toe. Steek met vormpjes naar keuze de koekjes 1 voor 1 uit. Het resterende deeg kan je terug opbollen, opnieuw uitrollen en verder uitsteken tot (bijna) alles is opgewerkt.
Verwarm je oven op 180 graden. Neem een bakplaat en leg een bakpapier op de plaat. Verdeel de koekjes zodat ze niet tegen elkaar liggen. Geen zorgen, tijdens het bakken zullen ze NIET samen smelten dus je kan redelijk veel tegelijk bakken.
Bak je koekjes goudbruin in 13 minuten, zo zijn ze krokant vanbuiten en zacht vanbinnen.
Makkelijk een paar dagen te bewaren in een luchtdichte doos maar dat zal waarschijnlijk niet nodig zijn ;).
TIP
Wil je de koekjes nog feestelijker maken? Meng dan een lepel bloemsuiker met wat water OF citroensap (voor een extra toets) en bestrijk of versier je koekjes.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
200 gr ongezouten (GOEI) boter
400 gr patisserie bloem (gezeefd)
200 gr kristalsuiker
1 groot ei
1 vanillestok
Extra bloem om je oppervlak te bestuiven
BEREIDING
Haal je boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Meng (ik doe dit in de keukenrobot maar kan ook in een mengkom met de kloppers van je mixer uiteraard) de suiker samen met de klontjes boter tot een bindende massa. Schraap de vanille uit de vanillestok en voeg samen met het ei toe aan je mengsel. Meng en voeg vervolgens de bloem in kleine porties toe. Haal je mengsel uit je mengkom en rol tot een mooie egale bal.
Laat nu zeker 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verstuif wat extra bloem op een proper oppervlak en rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm. Als je voelt dat je deeg te vochtig is en aan je deegrol blijft kleven, voeg dan een beetje extra bloem toe. Steek met vormpjes naar keuze de koekjes 1 voor 1 uit. Het resterende deeg kan je terug opbollen, opnieuw uitrollen en verder uitsteken tot (bijna) alles is opgewerkt.
Verwarm je oven op 180 graden. Neem een bakplaat en leg een bakpapier op de plaat. Verdeel de koekjes zodat ze niet tegen elkaar liggen. Geen zorgen, tijdens het bakken zullen ze NIET samen smelten dus je kan redelijk veel tegelijk bakken.
Bak je koekjes goudbruin in 13 minuten, zo zijn ze krokant vanbuiten en zacht vanbinnen.
Makkelijk een paar dagen te bewaren in een luchtdichte doos maar dat zal waarschijnlijk niet nodig zijn ;).
TIP
Wil je de koekjes nog feestelijker maken? Meng dan een lepel bloemsuiker met wat water OF citroensap (voor een extra toets) en bestrijk of versier je koekjes.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!