Boerenomelet
INGREDIENTEN
4 eieren (geklutst)
10 - 12 kerstomaatjes (halveren)
Bokaal gekookte aardappelen (of restjes van de gekookte aardappelen van de dag voordien)
1 rode of gele paprika (in reepjes)
5 champignons (in schijfjes)
1 ajuin (gepeld en in ringen)
1 theelepel currypoeder
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Zet je grootste pan op het vuur en smelt een klontje boter. Bak de aardappelen samen met de ajuin op een gemiddeld vuur. Voeg de paprika en champignons toe en laat even mee bakken. Kluts de eieren en voeg het curry poeder toe en meng onder elkaar. Kruiden met peper en zout en zet nog even opzij.
Nu mogen de tomaatjes mee in de pan en laat kort mee stoven zodat ze hun smaak vrijgeven zonder helemaal weg te bakken. Overgiet alles met het ei mengsel en laat bakken tot de omelet gaar is. (voor mij is de omelet klaar als er geen nat ei meer te zien is, sommige mensen hebben dit liever nog wat natter)
TIP
Serveer met brood voor een volwaardig avondmaal.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 eieren (geklutst)
10 - 12 kerstomaatjes (halveren)
Bokaal gekookte aardappelen (of restjes van de gekookte aardappelen van de dag voordien)
1 rode of gele paprika (in reepjes)
5 champignons (in schijfjes)
1 ajuin (gepeld en in ringen)
1 theelepel currypoeder
Peper
Zout
Bakboter
BEREIDING
Zet je grootste pan op het vuur en smelt een klontje boter. Bak de aardappelen samen met de ajuin op een gemiddeld vuur. Voeg de paprika en champignons toe en laat even mee bakken. Kluts de eieren en voeg het curry poeder toe en meng onder elkaar. Kruiden met peper en zout en zet nog even opzij.
Nu mogen de tomaatjes mee in de pan en laat kort mee stoven zodat ze hun smaak vrijgeven zonder helemaal weg te bakken. Overgiet alles met het ei mengsel en laat bakken tot de omelet gaar is. (voor mij is de omelet klaar als er geen nat ei meer te zien is, sommige mensen hebben dit liever nog wat natter)
TIP
Serveer met brood voor een volwaardig avondmaal.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!