Biegels met gerookte zalm en avocado crème
INGREDIENTEN
4 large stuks of 8 small stuks
BIEGELS MAKEN
300 gr bloem
40 gr bakpoeder
20 gr zout
300 gr griekse yoghurt
1 ei
TOPPINGS
Sesamzaad, maanzaad, chia zaad, gedroogde ajuin,
zeezout, kaasschilfers
SERVEREN ( voor 4 biegels)
250 gr gerookte zalm
Handvol rucola per biegel
1/2 avocado per Biegel
100 gr zure room
Pijnboompitten
BEREIDING
Neem een grote kom en meng de bloem, bakpoeder en zout onder elkaar. Voeg dan vervolgens de griekse yoghurt toe en meng tot je een klonterig deeg krijgt. Ik meng dit altijd met de hand, dan kan je het deeg zeker niet te hard of te ver kneden. Indien nog te plakkerig voeg je een beetje bloem toe tot het niet meer plakt. Maak een mooie grote bol, leg een handdoek over je kom en laat 30minuten rusten. Verdeel in 8 of 4 gelijke delen met een mes en rol mooie egale bolletjes in je hand. Neem een beetje bloem in je hand om te vermijden dat ze aan je handen kleven.
Neem een bakplaat en bekleed met een vel bakpapier. Leg nu elke biegel op de bakplaat en zorg voor voldoende afstand zodat ze kunnen uitzetten tijdens bakproces. Per bakplaat kan je 4 large biegels plaatsen.
Verwarm je oven voor op 200° op de hetelucht stand en kluts ondertussen het ei in een kommetje. Bestrijk nu je biegels met het eimengsel en versier elke bagel met een topping naar keuze. Bak de biegels 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de biegels nog 10 minuten afkoelen alvorens te snijden en te beleggen.
Serveren: plet de avocado in een kom met een vork en voeg de zure room toe, en kruidt met peper en zout naar smaak. Rooster de pijnboompitten in platte pan zonder vetstof tot ze mooi goudbruin zijn.
Biegel open snijden, besmeren met een laagje met avocado room, zalm erop decoreren , pijnboompitten toevoegen, rucola on top en smullen is de boodschap!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 large stuks of 8 small stuks
BIEGELS MAKEN
300 gr bloem
40 gr bakpoeder
20 gr zout
300 gr griekse yoghurt
1 ei
TOPPINGS
Sesamzaad, maanzaad, chia zaad, gedroogde ajuin,
zeezout, kaasschilfers
SERVEREN ( voor 4 biegels)
250 gr gerookte zalm
Handvol rucola per biegel
1/2 avocado per Biegel
100 gr zure room
Pijnboompitten
BEREIDING
Neem een grote kom en meng de bloem, bakpoeder en zout onder elkaar. Voeg dan vervolgens de griekse yoghurt toe en meng tot je een klonterig deeg krijgt. Ik meng dit altijd met de hand, dan kan je het deeg zeker niet te hard of te ver kneden. Indien nog te plakkerig voeg je een beetje bloem toe tot het niet meer plakt. Maak een mooie grote bol, leg een handdoek over je kom en laat 30minuten rusten. Verdeel in 8 of 4 gelijke delen met een mes en rol mooie egale bolletjes in je hand. Neem een beetje bloem in je hand om te vermijden dat ze aan je handen kleven.
Neem een bakplaat en bekleed met een vel bakpapier. Leg nu elke biegel op de bakplaat en zorg voor voldoende afstand zodat ze kunnen uitzetten tijdens bakproces. Per bakplaat kan je 4 large biegels plaatsen.
Verwarm je oven voor op 200° op de hetelucht stand en kluts ondertussen het ei in een kommetje. Bestrijk nu je biegels met het eimengsel en versier elke bagel met een topping naar keuze. Bak de biegels 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat de biegels nog 10 minuten afkoelen alvorens te snijden en te beleggen.
Serveren: plet de avocado in een kom met een vork en voeg de zure room toe, en kruidt met peper en zout naar smaak. Rooster de pijnboompitten in platte pan zonder vetstof tot ze mooi goudbruin zijn.
Biegel open snijden, besmeren met een laagje met avocado room, zalm erop decoreren , pijnboompitten toevoegen, rucola on top en smullen is de boodschap!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!