Beef Wellington met gehakt
INGREDIENTEN
4 personen
500 gr gemengd gehakt
1 bladerdeeg
3 teentjes look
1 rode ui
200 gr champignons
4 el tijm (of nog liever 4 takjes verse tijm)
10 blaadjes salie (koop verse!)
4 el paneermeel
2 eieren (1 volledig ei + 1 eigeel)
Bakboter
Peper
Zout
BEREIDING
Pel de look en ui en snipper in fijne stukjes. Kuis de champignons (NIET WASSEN) en snijd in klein blokjes. Rits de tijm van de takjes, pluk de blaadjes salie en hak de kruiden heel fijn.
Zet een stoofpan op het vuur met een klontje boter. Als de boter gesmolten is bak je de ui en look tot ze mooi glazig zijn. Bak nu kort de champignons en de kruiden mee in de pan, zet van het vuur zodat de look zeker niet kan verbranden.
Haal je bladerdeeg uit de koelkast zo kan je hem zo dadelijk makkelijker ontrollen.
Neem een ruime mengkom (of de kom van je keukenrobot) en voeg het gehakt, de mengeling met champignons toe. Kruid met peper en zout, voeg het paneermeel en het volledig ei toe. Alles mengen onder elkaar tot een mooi massa.
Verwarm de oven voor op 190° heteluchtstand.
Zet een ovenschaal klaar en maak een ovale bol van je gehakt. Leg het gehakt op een vlakke ondergrond en leg je bladerdeeg erover. Kneed nu voorzichtig je bladerdeeg naar onder toe rond je gehakt zodat alles ingepakt is.
Klop het eigeel los met een vork en bestrijk je bladerdeeg, zodat het lekker krokant kan bakken.
Bak je beef wellington voor +/- 1 uur in je voorverwarmde oven.
TIP
Lekker met kasteelaardappelen of gepofte krieltjes. Serveer met veenbesjes of warme appeltjes om het geheel feestelijk te maken.
Wil je graag een smeuïge jus om te serveren? Stuur me gerust een berichtje of mailtje, ik bezorg je een smakelijke saus die je gerecht af maakt!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen
500 gr gemengd gehakt
1 bladerdeeg
3 teentjes look
1 rode ui
200 gr champignons
4 el tijm (of nog liever 4 takjes verse tijm)
10 blaadjes salie (koop verse!)
4 el paneermeel
2 eieren (1 volledig ei + 1 eigeel)
Bakboter
Peper
Zout
BEREIDING
Pel de look en ui en snipper in fijne stukjes. Kuis de champignons (NIET WASSEN) en snijd in klein blokjes. Rits de tijm van de takjes, pluk de blaadjes salie en hak de kruiden heel fijn.
Zet een stoofpan op het vuur met een klontje boter. Als de boter gesmolten is bak je de ui en look tot ze mooi glazig zijn. Bak nu kort de champignons en de kruiden mee in de pan, zet van het vuur zodat de look zeker niet kan verbranden.
Haal je bladerdeeg uit de koelkast zo kan je hem zo dadelijk makkelijker ontrollen.
Neem een ruime mengkom (of de kom van je keukenrobot) en voeg het gehakt, de mengeling met champignons toe. Kruid met peper en zout, voeg het paneermeel en het volledig ei toe. Alles mengen onder elkaar tot een mooi massa.
Verwarm de oven voor op 190° heteluchtstand.
Zet een ovenschaal klaar en maak een ovale bol van je gehakt. Leg het gehakt op een vlakke ondergrond en leg je bladerdeeg erover. Kneed nu voorzichtig je bladerdeeg naar onder toe rond je gehakt zodat alles ingepakt is.
Klop het eigeel los met een vork en bestrijk je bladerdeeg, zodat het lekker krokant kan bakken.
Bak je beef wellington voor +/- 1 uur in je voorverwarmde oven.
TIP
Lekker met kasteelaardappelen of gepofte krieltjes. Serveer met veenbesjes of warme appeltjes om het geheel feestelijk te maken.
Wil je graag een smeuïge jus om te serveren? Stuur me gerust een berichtje of mailtje, ik bezorg je een smakelijke saus die je gerecht af maakt!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!