Basis recept voor gevulde paprika's met gehakt
INGREDIENTEN
2 personen (grote eters!)
400 gr gemengd gehakt
1 ei
Paneermeel
1 gele en 1 rode paprika
500 ml passata
1 eetlepel oregano
1 eetlepel tijm
1 eetlepel marjolein
Rozemarijn (optioneel)
2 tenen look
1 sjalot
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Pel en snipper de sjalot en de look. Neem een diepe pan en fruit de sjalot en look aan in een beetje olijfolie. Voeg daarna de passata en de kruiden toe, bijkruiden met peper en zout.
Verdeel de paprika's in de helft en verwijder de zaadlijsten. Meng het gehakt met het ei en paneermeel, is je vulling nog te nat voeg je wat extra paneermeel toe.
Verwarm de oven voor: de heteluchtstand op 200°.
Neem een ovenschaal en verdeel de saus op de bodem. Leg de halve paprika's in de saus en verdeel de gehakt mengeling. Bak gaar in +/- 40 minuten. Het kan zijn dat de randjes van je paprika's een beetje donkerder kleuren maar wees zeker dat je gehakt gaar is.
TIP
Ik serveer mijn gevulde paprika's meestal met rijst of puree.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen (grote eters!)
400 gr gemengd gehakt
1 ei
Paneermeel
1 gele en 1 rode paprika
500 ml passata
1 eetlepel oregano
1 eetlepel tijm
1 eetlepel marjolein
Rozemarijn (optioneel)
2 tenen look
1 sjalot
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Pel en snipper de sjalot en de look. Neem een diepe pan en fruit de sjalot en look aan in een beetje olijfolie. Voeg daarna de passata en de kruiden toe, bijkruiden met peper en zout.
Verdeel de paprika's in de helft en verwijder de zaadlijsten. Meng het gehakt met het ei en paneermeel, is je vulling nog te nat voeg je wat extra paneermeel toe.
Verwarm de oven voor: de heteluchtstand op 200°.
Neem een ovenschaal en verdeel de saus op de bodem. Leg de halve paprika's in de saus en verdeel de gehakt mengeling. Bak gaar in +/- 40 minuten. Het kan zijn dat de randjes van je paprika's een beetje donkerder kleuren maar wees zeker dat je gehakt gaar is.
TIP
Ik serveer mijn gevulde paprika's meestal met rijst of puree.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!