The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Basis recept voor gevulde paprika's met gehakt

Foto
INGREDIENTEN
2 personen (grote eters!)
​
400 gr gemengd gehakt
1 ei
Paneermeel
1 gele en 1 rode paprika
500 ml passata
1 eetlepel oregano
1 eetlepel tijm
1 eetlepel marjolein 
​Rozemarijn (optioneel)
2 tenen look
1 sjalot
Olijfolie 
Peper
Zout 

BEREIDING

Pel en snipper de sjalot en de look. Neem een diepe pan en fruit de sjalot en look aan in een beetje olijfolie. Voeg daarna de passata en de kruiden toe, bijkruiden met peper en zout.

Verdeel de paprika's in de helft en verwijder de zaadlijsten. Meng het gehakt met het ei en paneermeel, is je vulling nog te nat voeg je wat extra paneermeel toe. 
Verwarm de oven voor: de heteluchtstand op 200°. 

Neem een ovenschaal en verdeel de saus op de bodem. Leg de halve paprika's in de saus en verdeel de gehakt mengeling. Bak gaar in +/- 40 minuten. Het kan zijn dat de randjes van je paprika's een beetje donkerder kleuren maar wees zeker dat je gehakt gaar is. 

TIP
Ik serveer mijn gevulde paprika's meestal met rijst of puree. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!

INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN