Bananenwafels met chocolade
INGREDIENTEN
+/- 12 grote wafels
3 rijpe bananen
2 grote eieren
4 zakjes vanillesuiker
70 ml melk
250 g zelfrijzend bloem
2 el kaneelpoeder
1 el gemberpoeder
50 g pure chocolade
Bakboter
BEREIDING
Pel en plet de bananen in een ruime kom. Voeg dan de bloem, de suiker en de eieren toe en meng tot een glad beslag. Vervolgens voeg je de kruiden toe en meng je alles goed onder elkaar. Hak de chocolade in schilfers en voeg toe aan de mengkom. Meng onder elkaar en laat rusten voor 5 minuten.
Verwarm ondertussen je wafelijzer en smeer in met bakboter. Vergeet de bovenkant niet, zo blijven ze niet plakken na het bakken. Voeg een grote soeplepel deeg toe en sluit het ijzer. Laat bakken voor ongeveer 3 minuten.
Serveer met bloemsuiker.
TIP
Je kan de wafel 2 dagen bewaren in een gesloten doos.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
+/- 12 grote wafels
3 rijpe bananen
2 grote eieren
4 zakjes vanillesuiker
70 ml melk
250 g zelfrijzend bloem
2 el kaneelpoeder
1 el gemberpoeder
50 g pure chocolade
Bakboter
BEREIDING
Pel en plet de bananen in een ruime kom. Voeg dan de bloem, de suiker en de eieren toe en meng tot een glad beslag. Vervolgens voeg je de kruiden toe en meng je alles goed onder elkaar. Hak de chocolade in schilfers en voeg toe aan de mengkom. Meng onder elkaar en laat rusten voor 5 minuten.
Verwarm ondertussen je wafelijzer en smeer in met bakboter. Vergeet de bovenkant niet, zo blijven ze niet plakken na het bakken. Voeg een grote soeplepel deeg toe en sluit het ijzer. Laat bakken voor ongeveer 3 minuten.
Serveer met bloemsuiker.
TIP
Je kan de wafel 2 dagen bewaren in een gesloten doos.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!