Bananentaart met banketbakkersroom
INGREDIENTEN
5 tal rijpe bananen
1 ronde bladerdeeg
Bakbonen of bakparels om bladerdeeg blind te bakken
5 eetlepels abrikozengelei
Banketbakkersroom
500 ml volle melk
120 gr kristalsuiker
50 gr puddingpoeder
2 vanillestokjes
3 eierdooiers
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 graden op de hetelucht stand en haal je bladerdeeg en de boter uit de koelkast. Neem een grote ronde taartvorm, leg vervolgens het bladerdeeg met bakpapier in de vorm, en druk de zijkanten aan. Prik met een vork voldoende gaatjes in de bodem van je taart (om vrijkomende waterdamp en lucht te laten ontsnappen). Bedek vervolgens de bodem met je bakbonen of parels en bak voor 30 minuten (dit noemen ze blind bakken).
Zet een steelpan op het vuur en kook op matig vuur 375 ml melk samen met merg van de vanillestokjes. Meng dan in aparte kom de resterende 125 ml koude melk met de eierdooiers, de suiker en het puddingpoeder tot glad geheel.
Neem een bakplaat of platte schaal en bekleed de bodem met vershoudfolie en zet opzij.
Als de melk kookt zet je het vuur een beetje lager en voeg je voorzichtig 2 eetlepels warme melk toe aan het koude melkmengsel zodat eieren kunnen wennen aan de warmte, meng rustig onder elkaar. Verwijder nu de vanillestokjes uit je warme melk en voeg daarna het koude melkmengsel toe aan de warme melk en blijf roeren zodat je een mooie gele pudding krijgt.
Wanneer de pudding mooi glad is (zonder klonters) stort je deze uit in het midden van de vershoudfolie en verspreid je de massa zodat deze sneller kan afkoelen. Zet in de koelkast voor ongeveer een uur (dit kan soms langer duren naargelang de temperatuur van je koekast). Ondertussen zou je bladerdeeg goudbruin gebakken moeten zijn. Haal je deeg uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Na een tijdje kan je de bakbonen/parels al verwijderen (gooi deze niet weg maar bewaar ze in een bokaal op een donkere plaats voor een volgende baksessie).
Haal de banketbakkersroom (pudding) uit de koelkast en verdeel je bananen in ringen.
Doe de abrikozenconfituur in kommetje en verwarm in microgolf tot deze licht lopend is geworden. Bedek de bodem van je bladerdeeg met het puddingmengsel en decoreer de bananen bovenop de banketbakkersroom.
Verdeel de abrikozenconfituur over de bananen en zet nog even in koelkast om terug op te stijven tot alles een mooi geheel vormt.
TIP
Lekker met een bolletje vanille-ijs en verse slagroom.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
5 tal rijpe bananen
1 ronde bladerdeeg
Bakbonen of bakparels om bladerdeeg blind te bakken
5 eetlepels abrikozengelei
Banketbakkersroom
500 ml volle melk
120 gr kristalsuiker
50 gr puddingpoeder
2 vanillestokjes
3 eierdooiers
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 graden op de hetelucht stand en haal je bladerdeeg en de boter uit de koelkast. Neem een grote ronde taartvorm, leg vervolgens het bladerdeeg met bakpapier in de vorm, en druk de zijkanten aan. Prik met een vork voldoende gaatjes in de bodem van je taart (om vrijkomende waterdamp en lucht te laten ontsnappen). Bedek vervolgens de bodem met je bakbonen of parels en bak voor 30 minuten (dit noemen ze blind bakken).
Zet een steelpan op het vuur en kook op matig vuur 375 ml melk samen met merg van de vanillestokjes. Meng dan in aparte kom de resterende 125 ml koude melk met de eierdooiers, de suiker en het puddingpoeder tot glad geheel.
Neem een bakplaat of platte schaal en bekleed de bodem met vershoudfolie en zet opzij.
Als de melk kookt zet je het vuur een beetje lager en voeg je voorzichtig 2 eetlepels warme melk toe aan het koude melkmengsel zodat eieren kunnen wennen aan de warmte, meng rustig onder elkaar. Verwijder nu de vanillestokjes uit je warme melk en voeg daarna het koude melkmengsel toe aan de warme melk en blijf roeren zodat je een mooie gele pudding krijgt.
Wanneer de pudding mooi glad is (zonder klonters) stort je deze uit in het midden van de vershoudfolie en verspreid je de massa zodat deze sneller kan afkoelen. Zet in de koelkast voor ongeveer een uur (dit kan soms langer duren naargelang de temperatuur van je koekast). Ondertussen zou je bladerdeeg goudbruin gebakken moeten zijn. Haal je deeg uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Na een tijdje kan je de bakbonen/parels al verwijderen (gooi deze niet weg maar bewaar ze in een bokaal op een donkere plaats voor een volgende baksessie).
Haal de banketbakkersroom (pudding) uit de koelkast en verdeel je bananen in ringen.
Doe de abrikozenconfituur in kommetje en verwarm in microgolf tot deze licht lopend is geworden. Bedek de bodem van je bladerdeeg met het puddingmengsel en decoreer de bananen bovenop de banketbakkersroom.
Verdeel de abrikozenconfituur over de bananen en zet nog even in koelkast om terug op te stijven tot alles een mooi geheel vormt.
TIP
Lekker met een bolletje vanille-ijs en verse slagroom.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!