Bananenbrood met kokos
INGREDIENTEN
4 rijpe bananen
3 volledige eieren
2 theelepels kaneel
40 gr kokos schilfers
50 gr gehakte walnoten
100 gr bloem
50 gr havermout
1 theelepel bakpoeder
Bakpapier
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200° op de hetelucht stand.
Prak de bananen en voeg dan alle droge ingrediënten toe. Als laatste voeg je de eieren toe en meng je ze onder het bananen mengsel.
Bekleed je bakvorm met bakpapier en stort je beslag in het midden van de vorm. Verdeel mooi egaal in alle hoeken en bak voor 30 - 40 minuten.
Prik met een vork of satéprikker in het bananenbrood. Komt deze zonder restanten uit je beslag is deze gaar. Anders nog 2 minuten langer laten bakken (elke oven is anders!).
TIP
Je kan perfect variëren met de soort noten in je bananenbrood.
De bakvorm kan je ook altijd invetten met boter ipv een bakpapier te gebruiken. Maar ik vind het net handig om het bananenbrood in het bakpapier te bewaren, dan kan je het langer bewaren.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 rijpe bananen
3 volledige eieren
2 theelepels kaneel
40 gr kokos schilfers
50 gr gehakte walnoten
100 gr bloem
50 gr havermout
1 theelepel bakpoeder
Bakpapier
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200° op de hetelucht stand.
Prak de bananen en voeg dan alle droge ingrediënten toe. Als laatste voeg je de eieren toe en meng je ze onder het bananen mengsel.
Bekleed je bakvorm met bakpapier en stort je beslag in het midden van de vorm. Verdeel mooi egaal in alle hoeken en bak voor 30 - 40 minuten.
Prik met een vork of satéprikker in het bananenbrood. Komt deze zonder restanten uit je beslag is deze gaar. Anders nog 2 minuten langer laten bakken (elke oven is anders!).
TIP
Je kan perfect variëren met de soort noten in je bananenbrood.
De bakvorm kan je ook altijd invetten met boter ipv een bakpapier te gebruiken. Maar ik vind het net handig om het bananenbrood in het bakpapier te bewaren, dan kan je het langer bewaren.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!