Bagels met hummus en gerookte zalm
INGREDIENTEN
4 large bagels
4 bagels
100 gr natuur hummus
1 eetlepel edamame boontjes (sojabonen - kan uit de diepvries)
2 eetlepels sushi azijn
1 eetlepel olijfolie
Peper
Zout
1/2 komkommer
1 pakje gerookte zalm (6 tot 8 tranches)
Zwart sesamzaad (wit kan ook maar geeft minder bite en smaak)
BEREIDING
Verdeel de bagels in 2 met een broodmes en bak 2 minuten in de broodrooster.
Haal de edamame boontjes uit de peulen en meng met de sushi azijn, de olijfolie in een blender. Pureer tot een smeuïge massa en kruid met een snuifje zout en een draai van de pepermolen. Schil de komkommer en verdeel in gelijke plakjes.
Besmeer 1 helft van de bagel met de hummus en de andere helft met edamame mengsel. Beleg met de zalm en komkommer en werk af met wat extra peper en het sesamzaad. Leg de andere helft van de bagel er bovenop en je bent klaar om aan te vallen.
TIP
Je kan de hummus ook zelf maken natuurlijk, NOG lekkerder.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 large bagels
4 bagels
100 gr natuur hummus
1 eetlepel edamame boontjes (sojabonen - kan uit de diepvries)
2 eetlepels sushi azijn
1 eetlepel olijfolie
Peper
Zout
1/2 komkommer
1 pakje gerookte zalm (6 tot 8 tranches)
Zwart sesamzaad (wit kan ook maar geeft minder bite en smaak)
BEREIDING
Verdeel de bagels in 2 met een broodmes en bak 2 minuten in de broodrooster.
Haal de edamame boontjes uit de peulen en meng met de sushi azijn, de olijfolie in een blender. Pureer tot een smeuïge massa en kruid met een snuifje zout en een draai van de pepermolen. Schil de komkommer en verdeel in gelijke plakjes.
Besmeer 1 helft van de bagel met de hummus en de andere helft met edamame mengsel. Beleg met de zalm en komkommer en werk af met wat extra peper en het sesamzaad. Leg de andere helft van de bagel er bovenop en je bent klaar om aan te vallen.
TIP
Je kan de hummus ook zelf maken natuurlijk, NOG lekkerder.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!