Aziatische boontjes
INGREDIENTEN
4 personen (bijgerecht)
1 zakje prinsessenboontjes (of vers uit de tuin)
Sesamzaad
2 eetlepels sushi azijn
Handvol edamame bonen (een voorraad in diepvries is nooit verloren)
1 sjalot
Peper
Zout
BEREIDING
Top de prinsessenboontjes aan de uiteinden en kook ze dan voor 8 minuten in water met een snuifje zout (zijn het grote bonen, voorzie dan 10 minuten). Laat uitlekken en spoel met ijskoud water zo behouden ze hun mooie groene kleur.
Snipper de sjalot fijn en meng met de sushi azijn en de edamame bonen (indien nog diepgevroren, laat ze dan even weken in warm water, zo komen ze mooi uit de peul). Voeg vervolgens de prinsessenboontjes toe en kruid bij met peper en zout. Als laatste strooi je het sesamzaad over de boontjes en meng alles goed onder elkaar.
Bewaar in de koelkast alvorens te serveren.
TIP
Geen fan van sjalot, dan kan je deze ook vervangen door een halve ajuin.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
4 personen (bijgerecht)
1 zakje prinsessenboontjes (of vers uit de tuin)
Sesamzaad
2 eetlepels sushi azijn
Handvol edamame bonen (een voorraad in diepvries is nooit verloren)
1 sjalot
Peper
Zout
BEREIDING
Top de prinsessenboontjes aan de uiteinden en kook ze dan voor 8 minuten in water met een snuifje zout (zijn het grote bonen, voorzie dan 10 minuten). Laat uitlekken en spoel met ijskoud water zo behouden ze hun mooie groene kleur.
Snipper de sjalot fijn en meng met de sushi azijn en de edamame bonen (indien nog diepgevroren, laat ze dan even weken in warm water, zo komen ze mooi uit de peul). Voeg vervolgens de prinsessenboontjes toe en kruid bij met peper en zout. Als laatste strooi je het sesamzaad over de boontjes en meng alles goed onder elkaar.
Bewaar in de koelkast alvorens te serveren.
TIP
Geen fan van sjalot, dan kan je deze ook vervangen door een halve ajuin.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!