Ardeens gebraad met krielaardappelen
INGREDIENTEN
1 Ardeens gebraad (+/- 400 gr)
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
6 jeneverbessen
4 + 2 takjes tijm
1 vleesbouillon blokje
10 krielaardappelen
Rozemarijn
1 courgette
10 champignons
1 tl kurkuma
Bakboter
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
LET OP: gaartijd minstens 3 uur voor het gebraad.
Neem een kookpot en voeg het gebraad toe. Vul met water tot gebraad helemaal onder staat. Voeg de laurier, de kruidnagels, de jeneverbessen, bouillonblokje en tijm (4 takjes) toe. Voeg een snuif zout en draai van de pepermolen toe. Gaar het gebraad op een laag vuur voor minstens 2 uur zodat het heerlijk mals is.
Schil de courgette en verdeel in ringen en borstel de champignons (laat deze heel).
Spoel de krielaardappelen kort onder koud water en halveer. Verdeel in een ovenschaal en kruid met rozemarijn en tijm (2 takjes), overgiet met olijfolie en meng onder elkaar.
Verwarm je oven voor op 180° op de hetelucht stand, haal na 2 uur het gebraad uit de bouillon.
Zet een pan op het vuur en voeg een ruime klont boter toe. Korst het gebraad langs alle zijde mooi bruin. Neem een ovenschaal (best niet te ruim zodat het vlees niet teveel warmte verliest rondom) en leg het gebraad erin en overgiet met de gesmolten boter uit je pan.
Gaar het gebraad nu voor 40 minuten in de oven, de buitenkant zal heel donker lijken maar wees gerust de binnenkant is mooi rosé en heerlijk mals. Zet je krielaardappelen mee in de oven en laat gewoon mee 40 minuten garen.
Als je gebraad bijna klaar is neem je een ruime pan en voeg boter toe. Bak de courgette en champignons en kruid met de kurkuma en een draai van de pepermolen.
Haal het gebraad en de krielaardappelen na 40 minuten uit de oven. Trancheer het gebraad en serveer met de gebakken groenten.
TIP
Ideaal gerecht als je bezoek hebt, je kan dit al op voorhand allemaal klaar zetten. Je moet enkel nog het gebraad en de aardappels afbakken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
1 Ardeens gebraad (+/- 400 gr)
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
6 jeneverbessen
4 + 2 takjes tijm
1 vleesbouillon blokje
10 krielaardappelen
Rozemarijn
1 courgette
10 champignons
1 tl kurkuma
Bakboter
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
LET OP: gaartijd minstens 3 uur voor het gebraad.
Neem een kookpot en voeg het gebraad toe. Vul met water tot gebraad helemaal onder staat. Voeg de laurier, de kruidnagels, de jeneverbessen, bouillonblokje en tijm (4 takjes) toe. Voeg een snuif zout en draai van de pepermolen toe. Gaar het gebraad op een laag vuur voor minstens 2 uur zodat het heerlijk mals is.
Schil de courgette en verdeel in ringen en borstel de champignons (laat deze heel).
Spoel de krielaardappelen kort onder koud water en halveer. Verdeel in een ovenschaal en kruid met rozemarijn en tijm (2 takjes), overgiet met olijfolie en meng onder elkaar.
Verwarm je oven voor op 180° op de hetelucht stand, haal na 2 uur het gebraad uit de bouillon.
Zet een pan op het vuur en voeg een ruime klont boter toe. Korst het gebraad langs alle zijde mooi bruin. Neem een ovenschaal (best niet te ruim zodat het vlees niet teveel warmte verliest rondom) en leg het gebraad erin en overgiet met de gesmolten boter uit je pan.
Gaar het gebraad nu voor 40 minuten in de oven, de buitenkant zal heel donker lijken maar wees gerust de binnenkant is mooi rosé en heerlijk mals. Zet je krielaardappelen mee in de oven en laat gewoon mee 40 minuten garen.
Als je gebraad bijna klaar is neem je een ruime pan en voeg boter toe. Bak de courgette en champignons en kruid met de kurkuma en een draai van de pepermolen.
Haal het gebraad en de krielaardappelen na 40 minuten uit de oven. Trancheer het gebraad en serveer met de gebakken groenten.
TIP
Ideaal gerecht als je bezoek hebt, je kan dit al op voorhand allemaal klaar zetten. Je moet enkel nog het gebraad en de aardappels afbakken.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!