Ardeens gebraad met butternut en aardappelen
INGREDIENTEN
3- 4 personen
LET OP: gaartijd minstens 1u30 voor het gebraad.
1x Ardeens gebraad (+/- 1 kg)
2x ajuin
4x tenen look
1x grote butternutpompoen
5 grote aardappelen
4x takjes rozemarijn
2x laurierblaadjes
4x verse takjes tijm
1 tl kurkuma
1 tl curry
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 ° heteluchtstand.
Schil de butternut, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten en snij in stukken van 2 cm. Schil daarna de aardappelen en was onder koud water en snij in grote stukken. Pel de ajuin en snij in ringen. Pel en snipper de look fijn.
Neem een grote ovenschaal en leg het gebraad in het midden. Kruid met peper en zout. Verdeel de aardappelen, de pompoen en de uiringen de look rond het vlees. Voeg de olijfolie, de takjes rozemarijn, de tijm en de laurierblaadje toe. Kruid de groenten met de curry en kurkuma.
Zet +/- 1 uur in de voorverwarmde oven. Snij het vlees in sneetjes en verdeel samen met de aardappelen en de groenten over de borden.
TIP
Makkelijk als je bezoek hebt, je kan dit gerecht helemaal klaarmaken de dag voordien. Enkel nog in de oven zetten tijdens het aperitief en je hebt geen werk meer.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3- 4 personen
LET OP: gaartijd minstens 1u30 voor het gebraad.
1x Ardeens gebraad (+/- 1 kg)
2x ajuin
4x tenen look
1x grote butternutpompoen
5 grote aardappelen
4x takjes rozemarijn
2x laurierblaadjes
4x verse takjes tijm
1 tl kurkuma
1 tl curry
Olijfolie
Peper
Zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 ° heteluchtstand.
Schil de butternut, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten en snij in stukken van 2 cm. Schil daarna de aardappelen en was onder koud water en snij in grote stukken. Pel de ajuin en snij in ringen. Pel en snipper de look fijn.
Neem een grote ovenschaal en leg het gebraad in het midden. Kruid met peper en zout. Verdeel de aardappelen, de pompoen en de uiringen de look rond het vlees. Voeg de olijfolie, de takjes rozemarijn, de tijm en de laurierblaadje toe. Kruid de groenten met de curry en kurkuma.
Zet +/- 1 uur in de voorverwarmde oven. Snij het vlees in sneetjes en verdeel samen met de aardappelen en de groenten over de borden.
TIP
Makkelijk als je bezoek hebt, je kan dit gerecht helemaal klaarmaken de dag voordien. Enkel nog in de oven zetten tijdens het aperitief en je hebt geen werk meer.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!