The cooking Bie
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN

Ardeens gebraad met butternut en aardappelen

Foto
INGREDIENTEN
3- 4 personen
LET OP: gaartijd minstens 1u30 voor het gebraad.

1x Ardeens gebraad (+/- 1 kg)
2x ajuin
4x tenen look
1x grote butternutpompoen 
5 grote aardappelen 
4x takjes rozemarijn
2x laurierblaadjes
4x verse takjes tijm 
1 tl kurkuma 
1 tl curry
Olijfolie 
Peper
Zout

BEREIDING
​

Verwarm de oven voor op 180 ° heteluchtstand.

Schil de butternut, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten en snij in stukken van 2 cm. Schil daarna de aardappelen en was onder koud water en snij in grote stukken. Pel de ajuin en snij in ringen. Pel en snipper de look fijn.
Neem een grote ovenschaal en leg het gebraad in het midden. Kruid met peper en zout. Verdeel de aardappelen, de pompoen en de uiringen de look rond het vlees. Voeg de olijfolie, de takjes rozemarijn, de tijm en de laurierblaadje toe. Kruid de groenten met de curry en kurkuma. 

Zet +/- 1 uur in de voorverwarmde oven. Snij het vlees in sneetjes en verdeel samen met de aardappelen en de groenten over de borden. 

TIP
Makkelijk als je bezoek hebt, je kan dit gerecht helemaal klaarmaken de dag voordien. Enkel nog in de oven zetten tijdens het aperitief en je hebt geen werk meer. 

​Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.

Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!




INDEX

THE COOKING BIE
RECEPTEN
HET BUITENLEVEN
MIJN GASTENTAFEL
CONTACT

CONTACT

[email protected]
+32 488 672 611
IBAN: BE59 3632 2449 5426                            
ON: BE0789 511 308

PRIVACY POLICY
  • THE COOKING BIE
  • RECEPTEN
    • BRUNCH
    • DINER
    • ZOET
    • GEZELSCHAP
    • DRANKJES
  • HET BUITENLEVEN
    • DE MOESTUIN >
      • van KIEM tot PLANT
    • BUITEN KOKEN >
      • TIGER FIRE
      • van PAN naar GRILL
    • WELLNESS >
      • van BINNEN naar BUITEN
  • THE BIE HIVE
    • WORKSHOP
    • MIJN GASTENTAFEL
    • RELAXEN EN GENIETEN
    • VERWEN BON
  • CONTACT
    • BEDANKT
    • EXTERNE PROJECTEN
    • KANSHA MATCHA
    • STOFFELS TOMATEN