Appelflappen met kaneel
INGREDIENTEN
6- 8 appelflappen
1 bladerdeeg (makkelijkste is een rechthoek of vierkant)
1 el kaneel
2 el kristalsuiker + om af te werken
4 appels (type jonagold)
1 eidooier
Bakboter
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 180° (heteluchtstand) en zet alvast een bakplaat klaar en bekleed met een vel bakpapier. Haal je bladerdeeg uit de koelkast of diepvries (hoe verser hoe smakelijker!).
Schil en verwijder het klokhuis van de appels, snijd in brunoise (kleine blokjes). Zet een stoofpan op het vuur en voeg een klontje boter toe. Als de boter gesmolten is voeg je de stukjes appel, de kaneel en de suiker toe. Roer onder elkaar en laat op laag vuur stoven. Na 8 minuten zet je het vuur uit en laat even afkoelen.
Rol je blader deeg open en verdeel de appelstukjes over 1 helft. Plooi nu de andere helft dicht en druk de zijkanten stevig aan met een vork of je vinger. Neem een scherp mes en verdeel de bladerdeeg in driehoeken. Duw opnieuw de zijkantjes aan zodat de appels er niet uit komen tijdens het bakken.
Leg nu alle driehoeken op het bakpapier en smeer in met de eidooier. Strooi nog wat extra suiker boven op de aparte driehoeken. Zet in het midden van je oven en bak voor +/- 12 minuten. Ze moeten mooi goudbruin zijn als je ze uit de oven haalt, zorg dat ze zeker niet verbranden.
Laten afkoelen (of je mond verbranden als je echt niet kan wachten) en smullen maar!
TIP
Wil je een extra smaakmaker of wat meer pit in je appelflappen, voeg dan 1 el gember toe.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
6- 8 appelflappen
1 bladerdeeg (makkelijkste is een rechthoek of vierkant)
1 el kaneel
2 el kristalsuiker + om af te werken
4 appels (type jonagold)
1 eidooier
Bakboter
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 180° (heteluchtstand) en zet alvast een bakplaat klaar en bekleed met een vel bakpapier. Haal je bladerdeeg uit de koelkast of diepvries (hoe verser hoe smakelijker!).
Schil en verwijder het klokhuis van de appels, snijd in brunoise (kleine blokjes). Zet een stoofpan op het vuur en voeg een klontje boter toe. Als de boter gesmolten is voeg je de stukjes appel, de kaneel en de suiker toe. Roer onder elkaar en laat op laag vuur stoven. Na 8 minuten zet je het vuur uit en laat even afkoelen.
Rol je blader deeg open en verdeel de appelstukjes over 1 helft. Plooi nu de andere helft dicht en druk de zijkanten stevig aan met een vork of je vinger. Neem een scherp mes en verdeel de bladerdeeg in driehoeken. Duw opnieuw de zijkantjes aan zodat de appels er niet uit komen tijdens het bakken.
Leg nu alle driehoeken op het bakpapier en smeer in met de eidooier. Strooi nog wat extra suiker boven op de aparte driehoeken. Zet in het midden van je oven en bak voor +/- 12 minuten. Ze moeten mooi goudbruin zijn als je ze uit de oven haalt, zorg dat ze zeker niet verbranden.
Laten afkoelen (of je mond verbranden als je echt niet kan wachten) en smullen maar!
TIP
Wil je een extra smaakmaker of wat meer pit in je appelflappen, voeg dan 1 el gember toe.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!