Appel - kaneel rolletjes
INGREDIENTEN
2 pink lady appels
1 ronde bladerdeeg
1 eetlepel kaneel + extra om de appels te bakken
1 eetlepel suiker
Bakboter
1 eigeel
40 gr pure chocoladeschilfers (je kan ook van een grote blok chocolade stukjes afsnijden)
Bakpapier
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden op de hetelucht stand en haal je bladerdeeg en de boter uit de koelkast. Snijd de appels in kleine stukjes en stoof aan in klontje boter met een snuifje kaneel in een antikleefpan.
Rol je bladerdeeg uit en verdeel de gestoofde appels en de chocoladeschilfers over het geheel. Rol nu voorzichtig je bladerdeeg terug op tot een stevige rol (zonder het bijhorende bakvel) en verdeel met een scherp mes in rolletjes van +/- 1,5 cm. Leg een groot vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de rolletjes horizontaal, laat voldoende ruimte om uit te zetten.
Splits je eigeel van je eiwit en bewaar enkel de het eigeel. Neem een spatel en bestrijk de rolletjes 1 voor 1 met het eigeel.
Meng vervolgens de suiker met de kaneel en bestrooi elk rolletje.
Bak voor 8 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Lekker als tussendoortje of bij de koffie na het eten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 pink lady appels
1 ronde bladerdeeg
1 eetlepel kaneel + extra om de appels te bakken
1 eetlepel suiker
Bakboter
1 eigeel
40 gr pure chocoladeschilfers (je kan ook van een grote blok chocolade stukjes afsnijden)
Bakpapier
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden op de hetelucht stand en haal je bladerdeeg en de boter uit de koelkast. Snijd de appels in kleine stukjes en stoof aan in klontje boter met een snuifje kaneel in een antikleefpan.
Rol je bladerdeeg uit en verdeel de gestoofde appels en de chocoladeschilfers over het geheel. Rol nu voorzichtig je bladerdeeg terug op tot een stevige rol (zonder het bijhorende bakvel) en verdeel met een scherp mes in rolletjes van +/- 1,5 cm. Leg een groot vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de rolletjes horizontaal, laat voldoende ruimte om uit te zetten.
Splits je eigeel van je eiwit en bewaar enkel de het eigeel. Neem een spatel en bestrijk de rolletjes 1 voor 1 met het eigeel.
Meng vervolgens de suiker met de kaneel en bestrooi elk rolletje.
Bak voor 8 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Lekker als tussendoortje of bij de koffie na het eten.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!