Antwerpse waterzooi
INGREDIENTEN
3 kipfilets
3 wortels
2 prei stengels
1 grote ajuin
2 selder stengels
4 grote vaste aardappelen
300 ml (kook)room
2 eidooiers
2 groenten bouillon blokjes
Peterselie
Peper
Zout
Boter
BEREIDING
Schil en was de selder, de prei, de ajuin en de wortels. Snijd in julienne of blokjes, zo garen alle groenten gelijkmatig. Schil daarna ook de aardappelen en kook gaar in 15 minuten ( ze garen nog verder in je stoofpot daarna).
Smelt een klontje boter in een grote stoofpot. Voeg de groenten toe en stoof ze aan op een middelhoog vuur. Verdeel je kipfilets en voeg toe na 10 minuten en laat mee stoven.
Neem een 1 liter kokend water en los de bouillonblokjes op. Giet de bouillon bovenop de groenten en kip en kruid bij met peper. Voeg daarna +/- 200ml (100ml opzij houden) van de room toe en roer goed om. Voeg nu de aardappelen toe en laat 10 minuten pruttelen op een gemiddeld vuur en roer regelmatig zachtjes door elkaar.
Meng de eidooiers met de 100ml van de room en klop los met een garde. Haal de pot van het vuur en roer zachtjes het eidooier mengsel onder de waterzooi. Doe dit nooit op het vuur want dan stollen je dooiers. Verdeel de waterzooi over de borden en werk af met fijn gesnipperde peterselie.
TIP
Lekker met een stukje brood voor wie wenst!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
3 kipfilets
3 wortels
2 prei stengels
1 grote ajuin
2 selder stengels
4 grote vaste aardappelen
300 ml (kook)room
2 eidooiers
2 groenten bouillon blokjes
Peterselie
Peper
Zout
Boter
BEREIDING
Schil en was de selder, de prei, de ajuin en de wortels. Snijd in julienne of blokjes, zo garen alle groenten gelijkmatig. Schil daarna ook de aardappelen en kook gaar in 15 minuten ( ze garen nog verder in je stoofpot daarna).
Smelt een klontje boter in een grote stoofpot. Voeg de groenten toe en stoof ze aan op een middelhoog vuur. Verdeel je kipfilets en voeg toe na 10 minuten en laat mee stoven.
Neem een 1 liter kokend water en los de bouillonblokjes op. Giet de bouillon bovenop de groenten en kip en kruid bij met peper. Voeg daarna +/- 200ml (100ml opzij houden) van de room toe en roer goed om. Voeg nu de aardappelen toe en laat 10 minuten pruttelen op een gemiddeld vuur en roer regelmatig zachtjes door elkaar.
Meng de eidooiers met de 100ml van de room en klop los met een garde. Haal de pot van het vuur en roer zachtjes het eidooier mengsel onder de waterzooi. Doe dit nooit op het vuur want dan stollen je dooiers. Verdeel de waterzooi over de borden en werk af met fijn gesnipperde peterselie.
TIP
Lekker met een stukje brood voor wie wenst!
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!