Amerikaanse coleslaw
INGREDIENTEN
bijgerecht - bbq
Halve witte kool
4 wortelen
1 rode ajuin
2 limoenen (sap)
2 appels (liefst iets zoetere soort)
4 eetlepels mayonaise
Handvol peterselie
Peper
Zout
BEREIDING
Schil de wortels en was de witte kool bladeren onder ijskoud water. Schil de ajuin en de appels en verwijder het klokhuis. Rol de limoenen over je werkblad zodat er lekker veel sap vrijkomt en leg opzij tot op het einde.
Neem een keukenrobot (of met de hand raspen kan ook). Voeg de wortel, de witte kool, de appel en ajuin toe en hak fijn. Let op dat het nog eetbare stukken zijn en niet volledig plat gemixt.
Neem een kom en voeg de gehakt groenten toe, voeg dan de mayonaise toe en het sap van de limoenen. Roer alles mooi onder elkaar en kruid met peper en snuifje zout.
Was en snipper de peterselie en meng onder de heerlijke smeuïge salade!
TIP
Je kan ook traditioneel rozijnen toevoegen maar ik ben daar zelf (en veel mensen trouwens) niet zo een grote fan van. Voor mij geen gemis maar het kan nog wel een meerwaarde zijn.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
bijgerecht - bbq
Halve witte kool
4 wortelen
1 rode ajuin
2 limoenen (sap)
2 appels (liefst iets zoetere soort)
4 eetlepels mayonaise
Handvol peterselie
Peper
Zout
BEREIDING
Schil de wortels en was de witte kool bladeren onder ijskoud water. Schil de ajuin en de appels en verwijder het klokhuis. Rol de limoenen over je werkblad zodat er lekker veel sap vrijkomt en leg opzij tot op het einde.
Neem een keukenrobot (of met de hand raspen kan ook). Voeg de wortel, de witte kool, de appel en ajuin toe en hak fijn. Let op dat het nog eetbare stukken zijn en niet volledig plat gemixt.
Neem een kom en voeg de gehakt groenten toe, voeg dan de mayonaise toe en het sap van de limoenen. Roer alles mooi onder elkaar en kruid met peper en snuifje zout.
Was en snipper de peterselie en meng onder de heerlijke smeuïge salade!
TIP
Je kan ook traditioneel rozijnen toevoegen maar ik ben daar zelf (en veel mensen trouwens) niet zo een grote fan van. Voor mij geen gemis maar het kan nog wel een meerwaarde zijn.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!