Albondigas met Vlaamse twist
INGREDIENTEN
2 personen
500 g gemengd gehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel oregano
3 tenen look
Halve groene courgette
500 ml passata
1 ajuin
Peper en zout
1 rode peper
Bussel platte peterselie
BEREIDING
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, 1 teen look (fijngesnipperd), peper, zout, het paprikapoeder en de oregano. Maak je handen nat en vorm kleine balletjes. Verhit een klontje boter in een diepe pan en bak de balletjes mooi krokant in ongeveer 10 minuten. Zet het vuur in het begin hoog en als ze een mooi korstje hebben laat je ze verder garen op lager vuur. Haal de balletjes uit de pan en zet opzij in een kom.
Verhit opnieuw wat boter in de pan en fruit hier de gesnipperde ajuin in aan. Schil de courgette en verdeel in halve maantjes. Bak deze mee aan met de ajuin. Voeg de andere tenen look in kleine stukjes en de rode peper (zaadlijsten verwijderen) toe. Laat samen bakken voor een paar minuten en voeg dan de passata toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg als laatste nog wat verse peterselie toe en voeg dan de balletjes bij de saus en schep alles goed om. Laat nog enkele minuten pruttelen en serveer.
TIP
Voor het avondeten, serveer ik de albondigas met couscous. Maar je kan ze evengoed als hapje bij het aperitief of op de tapastafel serveren.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!
2 personen
500 g gemengd gehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 koffielepel paprikapoeder
1 koffielepel oregano
3 tenen look
Halve groene courgette
500 ml passata
1 ajuin
Peper en zout
1 rode peper
Bussel platte peterselie
BEREIDING
Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, 1 teen look (fijngesnipperd), peper, zout, het paprikapoeder en de oregano. Maak je handen nat en vorm kleine balletjes. Verhit een klontje boter in een diepe pan en bak de balletjes mooi krokant in ongeveer 10 minuten. Zet het vuur in het begin hoog en als ze een mooi korstje hebben laat je ze verder garen op lager vuur. Haal de balletjes uit de pan en zet opzij in een kom.
Verhit opnieuw wat boter in de pan en fruit hier de gesnipperde ajuin in aan. Schil de courgette en verdeel in halve maantjes. Bak deze mee aan met de ajuin. Voeg de andere tenen look in kleine stukjes en de rode peper (zaadlijsten verwijderen) toe. Laat samen bakken voor een paar minuten en voeg dan de passata toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg als laatste nog wat verse peterselie toe en voeg dan de balletjes bij de saus en schep alles goed om. Laat nog enkele minuten pruttelen en serveer.
TIP
Voor het avondeten, serveer ik de albondigas met couscous. Maar je kan ze evengoed als hapje bij het aperitief of op de tapastafel serveren.
Super leuk dat je met één van mijn recepten aan de slag gaat.
Vergeet zeker geen foto te maken, deel het op Facebook of Instagram en gebruik #thecookingbie of @thecookingbie.
Zo bouwen we samen aan een leuke maar vooral smaakvolle wereld!